Cele mai cunoscute trucuri prin care ne putem stăpâni pofta de dulciuri

Cele mai cunoscute trucuri prin care ne putem stăpâni pofta de dulciuri Sursă foto: Pixabay.com

Toți simțim nevoia de a mânca dulciuri, iar gustul dulce produce senzația de calm și relaxare. Cu toate acestea, medicii trag un semnal de alarmă și recomandă dulcele în porții mici.

Pentru ați stăpâni pofta de dulciuri, medicii recomandă înlocuirea unei părți din cantitatea de dulce cu un aliment sănătos. Spre exemplu, dacă simțiți nevoia de ciocolată, introduceți o banană în sos de ciocolată.

De asemenea, este bine să fie consumate dulciuri de calitate foarte bună în locul celor ieftine și în cantitate mare. Medicii reamintesc că stomacul trebuie să fie plin cu mâncăruri sărace în calorii, nu cu dulciuri.

Totodată, o scurtă plimbare poate alunga pofta de dulce și este un plus pentru sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dulciurile și „micile pofte” zilnice

 Când pofta de dulce dă târcoale, fructele reprezintă cea mai bună variantă de substitut. Acestea oferă atât ceva dulce, cât și fibrele atât de necesare organismului. Mai mult, sunt indicate fructele proaspete pentru a alunga pofta de dulce.

Înlocuiți o prăjitură sau o gustare dulce cu mestecatul unei gume, această din urmă având mai puține calorii. Potrivit ultimelor studii, guma de mestecat determină o ameliorare a poftei de dulciuri.

Chiar dacă pare dificil, o oprire dintr-o dată a consumului de dulce reprezintă altă metodă recomandată de medici. Cu toate acestea, primele 2-3 zile sunt mai dificile, scrie redactia.ro

Probleme grave de sănătate pentru persoanele care consumă în exces dulciuri

Dulciurile sunt foarte gustoase, dar consumate în exces pot fi destul de periculoase pentru sănătate. Medicii avertizează că se poate ajunge la probleme serioase, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea sau bolile de inimă.

Persoanele care nivelul zahărului din sânge foarte ridicat se confruntă cu o oboseală cronică. Mai exact, corpul nu poate absorbi și stoca în mod corespunzător glucoza, astfel, celulele nu pot oferi energia necesară organismului.

Mai mult, când concentrația de zahăr în sânge este ridicată, glucoza nu poate fi absorbită de către celule, iar astfel organismul caută alte surse de energie și apare senzația continua de foame.

De asemenea, persoanele care consumă dulciuri constant se confruntă cu o senzație de sete constantă.