Vopseaua cerută de Donald Trump pentru redecorarea avioanelor Air Force One ar putea supraîncălzi avionul

Vopseaua cerută de Donald Trump pentru redecorarea avioanelor Air Force One ar putea supraîncălzi avionul Donald Trump. Sursa foto: Palinchak | Dreamstime.com

One comandată de fostul președinte Donald Trump ar putea contribui la încălzirea excesivă a avionului, au declarat surse pentru Politico.

În 2019, Trump a dezvăluit schema de culori pentru două noi avioane Air Force One convertite de Boeing, schimbând albastrul de pe partea inferioară a avionului într-un design albastru închis și roșu, despre care a spus că este mai patriotic. A fost prima redecorare a flotei de avioane a președintelui de la președinția lui John F Kennedy.

Criticii au remarcat asemănări între schema de culori a lui Trump și cea folosită pe propriul său avion privat. Trump s-a lăudat că a obținut o nouă afacere de 3,9 miliarde de dolari cu Boeing pentru avioanele decorate conform specificațiilor sale, după ce a anulat o afacere anterioară de 4 miliarde de dolari. De atunci, compania a declarat că regretă că a acceptat afacerea, în urma căreia înregistrează o pierdere de un miliard de dolari.

Sursă: Joe Sohm | Dreamstime.com

O sursă a declarat pentru Politico că pierderile ar putea crește și mai mult pe fondul temerilor că noile culori ar putea face avionul să ajungă la o temperatură ridicată. Schema de culori Trump necesită ca partea inferioară a avionului și motorul acestuia să fie albastru închis, care reține mai multă căldură decât o culoare mai deschisă. Pentru a se adapta la aceasta, ar putea fi necesare modificări pentru a răci unele dintre componentele avionului, a spus sursa. O alternativă ar fi să rămânem cu schema de culori existentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Creșterea temperaturii avionului

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene a confirmat îngrijorările publicației. „Analiza ulterioară a concluzionat că, printre alți factori, culorile mai închise de pe partea inferioară a aeronavei VC-25B ar putea contribui la temperaturi care depășesc limitele actuale de calificare pentru un număr mic de componente”, a declarat purtătorul de cuvânt Ann Stefanek într-un comunicat. Casa Albă nu a luat încă o decizie dacă va păstra schema de vopsea a lui Trump pentru jeturile convertite sau va reveni la culorile anterioare, potrivit Business Insider.