Evenimentul Zilei > Actualitate > Vladimir Putin și obsesia pentru lumea ocultă. Președintele rus are propriul „Merlin la Kremlin” în care se încrede
Vladimir Putin și obsesia pentru lumea ocultă. Președintele rus are propriul „Merlin la Kremlin” în care se încrede

Vladimir Putin și obsesia pentru lumea ocultă. Președintele rus are propriul „Merlin la Kremlin” în care se încrede

De la începutul războiului din Ucraina s-a vehiculat că Vladimir Putin ar avea mai multe obiceiuri ciudate. Printre cele mai ciudate obsesii ale liderului de la Kremlin se numără citirea minții și ritualurile cu sânge.

Au vehiculat tot mai multe zvonuri privind obiceiurile și obsesiile pe care Vladimir Putin. Pe lista celor mai ciudate obsesii se pot înscrie ritualurile cu sânge, dar și citirea minții. Se mai spune că liderul de la Kremlin ar fi foarte superstițios. Președintele rus se teme de blestemele șamanilor pentru că a sacrificat într-un ritual un câine negru și un vultur. Mai mult decât atât, dictatorul rus chiar ar face baie în sânge „magic” de coarne de cerb pentru a-și stimula apetitul sexual.

Jurnaliștii de la The Sun au aflat că Putin și persoanele din jurul lui „cred în multe lucruri magice”. În plus, una dintre aceste credințe l-ar fi condus pe președintele rus să ia decizia de a declanșa războiul din Ucraina. De asemenea, Putin și-ar pune toată încrederea în vorbele unui medium rus care poate să citească mințile.

Vladimir Putin este pasionat de ocult

Scriitorul rus Oleg Kashin este cel care a cercetat în amănunt legăturile lui Putin cu ocultismul. El a explicat că viziunea șefului statului rus a fost modelată de filozofiile unui spion pe nume Georgy Rogozin. Acesta a fost un comandant KGB care era foarte interesat de lumea paranormală. Rogozin a studiat telepatia, parapsihologia și alte domenii. Mai mult decât atât, fostul spion a susținut că are puteri supranaturale.

Rogozin a fost supranumit „Merlin la Kremlin” sau „Nostradamus în uniformă”. El a pretins că este capabil să citească mințile sau să cheme spiritele. Fostul spion chiar a prezis și viitorul predecesorului lui Putin, Boris Elțin. Influența lui Rogozin ar fi foarte mare și în prezent chiar dacă el a murit în 2014.

„Halucinațiile tulburătoare ale unui lider demult mort de la Kremlin au dus la un adevărat război și au dus lumea în pragul războiului nuclear”, a spus Kashin.  „Este imposibil de evitat misticismul care înconjoară deciziile lui Putin și cercul său. Ei cred în multe lucruri magice.”, a concluzionat scriitorul rus pentru The Sun.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: