Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin s-a întâlnit în buncăr cu șamanii siberieni. Ritualul la care a apelat liderul de la Kremlin
Vladimir Putin s-a întâlnit în buncăr cu șamanii siberieni. Ritualul la care a apelat liderul de la Kremlin

Vladimir Putin s-a întâlnit în buncăr cu șamanii siberieni. Ritualul la care a apelat liderul de la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin „se pregătește să ia decizii cheie cu privire la lansarea unui atac nuclear tactic dintr-un buncăr”. Mai multe surse susțin faptul că liderul de la Kremlin s-ar fi sfătuit cu șamanii siberieni.

Vladimir Putin  s-ar fi întâlnit cu șamanii siberieni în buncărul unde, se presupune, că s-a retras. Potrivit canalului online anti-Kremlin General SVR, care pretinde că are cunoștințe din interiorul cercului lui Vladimir Putin, președintele Rusiei ar fi apelat în ultimele zile la profețiile șamanilor siberieni. Mai exact, liderul de la Kremlin ar fi apelat la ritualul „păsării care arde”.

Între timp, Vladimir Putin, care vineri va împlini 70 de ani,  și-a avertizat familia, inclusiv pe Alina Kabaeva, în vârstă de 40 de ani, despre posibilitatea unei evacuări rapide din Moscova. El crede că buncărul este „protejat” de atacurile occidentale, iar oficialii de rang înalt din aparatul său de securitate și guvern vor fi mutați în locația secretă, relatează canalului General SVR.

Putin a apelat la ritualul „păsării care arde”

Cei de la General SVR mai susțin că Vladimir Putin se consultă vrăjitori în timp ce gândește o lovitură nucleară. Mai exact, șamanii la care a apelat Putin ar fi efectuat un ritual al „păsării care arde”, care ar putea semnifica „victorie și moarte”. Interpretarea exactă e lăsată însă la dispoziția „fanteziei dureroase a președintelui”.

Potrivit acelorași surse, Vladimir Putin și-ar fi avertizat apropiații cu privire la o evacuare din Moscova, informații care conduc spre o posibilă încercare a șefului de la Kremlin de a utiliza arme nucleare în Ucraina.

Legăturile dintre Vladimir Putin și șamanii siberieni a fost intermediată de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, originar din regiunea Tuva. În concepția șamanilor, Vladimir Putin este privit ca o reîncarnare a lui Ginghis Han în timp ce ministrul său al Apărării este văzut ca marele strateg al sângerosului lider mongol.

Experții au avertizat că Putin preferă să  lanseze o arma nucleară decât să accepte înfrângerea în Ucraina

General SVR susţine că Putin se află de fapt în buncărul său și consultă vrăjitorii în timp ce pune la cale o lovitură nucleară. Temerile cu privire la un test nuclear iminent la granița cu Ucraina au crescut după ce un tren a fost văzut transportând provizii. Între timp, NATO a avertizat că Rusia a desfășurat noul său submarin Belgorod, care poate fi înarmat cu „cu arme nucleare apocaliptice”.

Joseph Cirincione, expert la Quincy Institute for Responsible Statecraft in Washington DC , a dezvăluit modurile înfricoșătoare prin care Putin ar putea dezlănțui arme nucleare în lume.

El a avertizat că dictatorul rus ar putea inițial să tragă cu arme nucleare în Marea Neagră ca un atac „demonstrativ” înainte de a folosi arme nucleare asupra țintelor din Ucraina. Și într-un scenariu mult mai îngrijorător, Cirincione a spus că Putin ar putea trage în țintele NATO sau chiar în Statele Unite, scrie thesun.co.uk.