Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin se teme să nu fie trădat. Nimeni din Ministerul Afacerilor Interne nu are voie să plece din țară, nici măcar în vacanţă
Vladimir Putin se teme să nu fie trădat. Nimeni din Ministerul Afacerilor Interne nu are voie să plece din țară, nici măcar în vacanţă

Vladimir Putin se teme să nu fie trădat. Nimeni din Ministerul Afacerilor Interne nu are voie să plece din țară, nici măcar în vacanţă

Vladimir Putin a dat ordin ca niciun angajat din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Interne să nu aibă voie de a călători în străinătate. Decretul privind interzicerea călătoriei în afara grădinițelor Rusiei a fost semnat de ministrul de Interne Vladimir Kolokoltsev.

La câteva ore de la anunțul președintelui rus Vladimir Putin că a ordonat o „mobilizare parțială” pentru războiul din Ucraina, zeci de mii de bărbați ruși au început să fugă din țară. Mulți au plecat în fostele republici sovietice sau în Turcia, care încă acceptă ruși.

Potrivit Novaya Gazeta Europe, citând o sursă din Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, FSB, au plecat peste 26o.000 de oameni, un număr, dacă ar fi exact, ar fi aproape de cel invocat de Putin, şi anume 300.000.

Vladimir Putin, gest extrem de teama trădării

Aflat în faţa acestei situații, Vladimir Putin a dat ordin ca nimeni din Ministerul Afacerilor Interne să nu aibă dreptul de a pleca din ţară, nici măcar în vacanţă.

Mai exact, angajații Ministerului rus al Afacerilor Interne au primit interdicția de a călători în străinătate. Decretul privind interzicerea călătoriei a fost semnat de ministrul de Interne Vladimir Kolokoltsev, a informat Nexta vineri, 30 septembrie, pe Twitter.

De asemenea, toți polițiștii care au acces la secrete de stat au primit ordin să predea pașapoartele.

Rusia nu mai eliberează nici pașapoarte

Anunțul vine după ce, cu o zi înainte, guvernul a decis că Rusia nu mai eliberează pașapoarte persoanelor mobilizate în armată. Deciziile au fost luate în contextul haosului provocat de decizia președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială.

Ofițerii de poliție, pompierii și alți angajați ai legii pot uita dorința de a face vacante în străinătate.

Mai exact, o interdicție similară de călătorie este impusă pentru părți ale angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MVD), inclusiv zeci de mii de ofițeri de poliție, gardieni din închisori și alte agenții de aplicare a legii, precum Controlul Federal al Drogurilor și Serviciul Federal de Migrație, au interzis de a părăsi Rusia, potrivit barentsobserver.com.