La ce oră ar trebui să te trezești dimineața. Obiceiul care îți poate distruge viața

La ce oră ar trebui să te trezești dimineața. Obiceiul care îți poate distruge viațaCreier sănătos. Sursa foto: Pixabay

Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a vorbit despre obiceiurile proaste pe care le avem dimineața, mai ales atunci când ne grăbim devenind stresați și intrăm în panică. Astfel de comportament ne poate afecta creierul de la primele ore ale dimineții, scrie cancan.ro

Vlad Ciurea, despre obiceiul care îți poate distruge viața: Mă îngrozesc

Puțină lume știe că stresul cronic este cu adevărat un inamic al creierului. Medicul Vlad Ciurea ne sfătuiește să nu neglijăm aceste sfaturi  deoarece diminețile au un rol important în modul în care ne gestionăm stresul și echilibrul pe parcursul zilei.

Medicul a mai subliniait faptul că rutina matinală trebuie să includă un mic dejun sănătos și câteva exerciții fizice. Doar așa ne putem proteja creierul.

Vlad Ciurea a dezvăluit cum procesează în fiecare dimineață spunând că se trezește la ora 5:30. De ce la ora aceasta? Medicul explică: „Pentru că totul se desfășoară încet. Nu trebuie să ne grăbim”. Amintind totodată de o vorbă românească spune „graba, strică treaba” și așa este, confirmă medicul.

Nu avem voie să facem lucrurile în fugă dimineața

Neurochirurgul a atras atenția că „Nu avem voie să facem în fugă anumite lucruri, mai ales dimineața”. Mai mult, să nu uităm de inviorarea de dimineață la aer curat. Nu avem nevoie de mai mult de 15 de minute de exerciții ușoare pentru a ne stimula circulația sângelui.

Mai mult, prof. dr. Ciurea subliniază că ar fi bine să evităm dimineața știrile alarmante de la tv sau de pe rețelele sociale. Un alt aspect important descris de medic este despre dușmanii creierului. Aceștia sunt:

  • stresul,
  • zahărul,
  • alcoolul,
  • tutunul şi drogurile.

„Acestea din urmă mă îngrozesc”, a avertizat medicul. De asemenea, pentru a ne minține creierul sănătos o putem face doar „cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activități relaxante, citit, scris şi exerciții fizice”.

Ai Generat, Creier, Creier UmanVlad Ciurea, despre creier. Sursa foto: Pixabay

Vlad Ciurea: E bine să vorbim singuri

Prof. dr. Vlad Ciurea a mai spus că memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută foarte mult. Medicul ne sfătuișete să vorbim singuri prin casă și să spunem cuvinte cu voce tare, „să facem gesturi și să memorăm”.

Iar toate aceste lucruri, a mai subliniat neurologul, trebuie să curgă purt și simplu ca un râu”, a concluzionat medicul Vlad Ciurea.