Nimic nu este mai binevenit pentru acest sfârșit de săptămână ca o vizită în spațiile istorice ale Palatului Regal din Capitală, la invitația Muzeului Național de Artă al României.

Astfel, dacă până acum nu ați avut timp sau nu ați știut, puteți descoperi spațiile istorice din corpul central al Palatului Regal, precum Sufrageria Regală, Sala Tronului și Scara Voievozilor.

Sâmbătă, 16 august, de la ora 11.30, 14.00 și 16.30, dar și duminică, 17 august, de la aceleași ore, sunteți așteptați să pășiți în acest spațiu destinat altădată doar capetelor încoronate ale României.

Vizitatorii, rugați să vină cu 30 minute în avans

Începând din mai 2014, participarea la aceste tururi ghidate nu mai necesită o programare prealabilă.

Vizitatorii sunt rugați să se prezinte cu cel puțin 30 de minute înainte la casa de bilete de la parterul Galeriei Naționale pentru achiziționarea biletelor de acces. Veți avea, de asemenea, șansa de a vizita și expoziția „Fragmente de memorie – Portrete Regale”. Palatul Regal, care-și propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) și a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale).

Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale și alte obiecte supraviețuitoare ale unor vremuri apuse ajunse până la noi nu pot decât să ne bucure sufletul și să ne determine să le prețuim la adevărata lor valoare.