Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! A REAPĂRUT un VIRUS care a DEVASTAT omenirea în urmă cu TREI SUTE de ANI
ALERTĂ! A REAPĂRUT un VIRUS care a DEVASTAT omenirea în urmă cu TREI SUTE de ANI

ALERTĂ! A REAPĂRUT un VIRUS care a DEVASTAT omenirea în urmă cu TREI SUTE de ANI

Un adolescent din Marea Britanie a fost infectat cu variola bovină, un virus care nu a mai fost întâlnit din secolul al XVIII-lea.

Pe corpul băiatului au apărut iritații și bășici roșii, după ce a hrănit vițeii de la ferma familiei sale. Medicii au fost șocați să descopere că este vorba de un virus dispărut încă din secolul al XVIII – lea.

”Erupția a fost atât de cumplită, încât fiul meu a suferit un șoc. Abia după câteva săptămâni a scăpat de iritații. A fost cumplit, o experiență groaznică”, a povestit mama tânărului.

În prezent, variola bovinelor este o boală rar semnalată, dar cu implicații deosebite. În Marea Britanie, sero-prevalența bolii nu depășește 1%. În trecut însă, se semnala o frecvență mult mai mare, scrie realitatea.net

În România a fost descris un focar de variolă la vaci, îmbolnăvindu-se 77 de vaci din 81, dintre care, 23 cu evoluție gravă. Acest virusul s-a transmis şi la două femeii care se ocupau de aceste animale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: