Editura Evenimentul si Capital

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, acuzat că a ajuns conferenţiar universitar fără să îndeplinească criteriile legale

Autor: | | 3 Comentarii | 1658 Vizualizari

Jurnalista Emilia Şercan îl acuză pe vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, că ar fi ajuns conferenţiar universitar în condiţiile în care nu a respectat toate criteriile legale în acest sens. Amplul articol este publicat pe portalul www.pressone.ro.

În esenţă, autoarea susţine că în 2016 Universitatea Titu Maiorescu a scos la concurs postul de conferenţiar în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultăţii de Drept. Singura persoană care s-a prezentat la concurs, potrivit sursei citate, ar fi fost Codruţ Olaru, la acea dată general magistrat, procuror militar şi membru al CSM.

Primul criteriu care trebuia îndeplinit pentru ocuparea acestui post era ca aspirantul să aibă publicate cel puţin trei cărţi. Deşi candidatul a prezentat patru cărţi, jurnalista Emilia Şercan arată că nu e nici pe departe vorba despre aşa ceva. Nefiind cursuri universitare sau tratate.

Alt criteriu este legat de numărul minim de articole publicate, care trebuie să fie 12. Autoarea materialului susţine însă că numai jumătate dintre articolele prezentate de Codruţ Olaru se încadrează în criteriile stabilite în acest sens de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învaţământul Superior. În esenţă, revistele în care se publică asemenea articole trebuie să fie recunoscute în specialitatea lor.

Autoarea materialului susţine în continuare că nici în privinţa participării la granturi de cercetare Codruţ Olaru nu ar fi trebuit să se califice, deşi acesta susţine că a îndeplinit cerinţa respectivă.

Întrebat despre acuzaţiile care i se aduc, vicepreşedintele CSM nu a vrut să comenteze acest aspect în compania autoarei articolului.

"Oricum, ce spun eu nu contează. Scrieți ce vreți să scrieți, nu are rost să discutăm. Fiecare le știe pe ale lui. Dumneavoastră făceți-vă treaba. O zi bună!”, a conchis Codruţ Olaru.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro

Rubato

24,00Lei

Zăpada

38,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate