Evenimentul Zilei > Social > Vești proaste pentru români! Val de scumpiri la alimentele de bază
Vești proaste pentru români! Val de scumpiri la alimentele de bază

Vești proaste pentru români! Val de scumpiri la alimentele de bază

Președintele Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, a făcut un anunț cât se poate de îngrijorător pentru români.

Dragoș Frumosu a declarat că deprecierea leului va duce la creșterea prețulului cărnii și al pâinii. Totodată, el susține că și legumele, și fructele se vor scumpi.

„Este greu să dau un procent acum, dar este cert că această criză politică din România și deprecierea cursului valutar va influența foarte mult costurile și prețurile produselor alimentare”.

Președintele Sindicatelor din Industria Alimentară a explicat că România importă foarte multă carne din porc, „undeva la 85-90%”, din cauza pestei porcine.

„Pe de altă parte, vom importa grâu de panificație neavând capacitatea și nici posibilitățile financiare să aprovizionăm societățile de morărit și panificație cu materie primă de la o recoltă la alta – am exportat toată cantitatea de grâu, acum vom importa cantitate de grâu necesară pentru perioadă următoare și influența cursului valutar se va vedea. Se scumpește pâinea, sigur că da.

Importăm legume și fructe de la sfârșitul lui octombrie și până undeva la sfârșitul lui martie, deci prin aceste importuri, fie că discutăm despre euro, fie că discutăm despre dolar, prețul va fi influențat și, având doar câțiva jucători pe piață, vor profita de această situație”, a spus Dragoș Frumosu, la Antena 3.