Evenimentul Zilei > Social > Vești proaste la început de 2021. WhatsApp va fi incompatibil cu milioane de telefoane
Vești proaste la început de 2021. WhatsApp va fi incompatibil cu milioane de telefoane

Vești proaste la început de 2021. WhatsApp va fi incompatibil cu milioane de telefoane

Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa, începând de anul viitor, pe milioane de aparate care folosesc variante mai vechi de Android sau iOS. Utilizatorii care folosesc telefoane mai vechi vor trebui să-și actualizeze sistemul de operare.

Aplicația de mesagerie WhatsApp, una dintre cele mai populare din lume, nu va mai funcționa pe unele smartphone-uri Android și iPhone datorită actualizărilor atât a sistemelor de operare, cât și a aplicațiilor pentru a fi la zi. Câteva milioane de deținători de telefoane care folosesc variante mai vechi ale sistemelor de operare Android sau iOS au aflat că nu vor mai putea folosi WhatsApp de anul viitor. Dacă vor dori să mai utilizeze aplicația, aceștia vor trebui să-și actualizeze sistemele de operare și să le aducă la zi.

WhatsApp nu va mai rula pe iPhone-urile care au un sistem de operare mai vechi de iOS 9. Este vorba despre modelele iPhone 4 și cele dinainte. De asemenea, WhatsApp că nu va mai putea fi folosit pe telefoane precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau Samsung Galaxy S2 și alte telefoane care folosesc Android mai vechi de 4.0.3.

Pentru modelele iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S, utilizatorii vor trebui să-și actualizeze sistemul de operare la iOS 9 sau la o versiune ulterioară. Doar așa vor putea utiliza în continuare WhatsApp. Modelele iPhone 6S, 6S Plus și prima generație SE acceptă și cea mai recentă versiune a sistemului, iOS 14.

Cum afli versiunea sistemului de operare

Pentru început, ca să-și dea seama dacă aparatul suportă aplicația, utilizatorii trebuie să afle ce versiune de software au pe dispozitiv. Astfel, utilizatorii unor versiuni mai vechi de Android pot face acest lucru accesând „Setări” și făcând click pe „Despre telefon” (About System sau About Device).

Cei care dețin dispozitive iPhone, pot accesa „Setări”, pot alege „General”, apoi „Despre” pentru a verifica dacă utilizează un sistem de operare iOS compatibil cu aplicația.

Cumpărături prin WhatsApp

La începutul lunii decembrie, serviciul de mesagerie mobilă, deţinut de reţeaua socială Facebook Inc, încearcă să atragă comercianţi şi companii pe aplicaţia sa WhatsApp Business, pentru a-şi gestiona comenzile şi schimburile cu clienţii.

„Cu aceste coşuri de cumpărături, oamenii pot răsfoi un catalog, selecţiona multiple produse şi trimite o comandă sub forma unui singur mesaj”, au explicat reprezentanții WhatsApp.

Obiectivul deținătorilor aplicației, este să-și încurajeze cele 1,5 miliarde de utilizatori individuali din întreaga lume să îşi facă cumpărăturile prin WhatsApp.