Paradox tehnologic. Are 500 de milioane de utilizatori, dar nu câștigă bani. Schimbă radical strategia

Paradox tehnologic. Are 500 de milioane de utilizatori, dar nu câștigă bani. Schimbă radical strategia

Pentru a putea să-și dezvolte proiectele, Pavel Durov va introduce servicii cu plată pentru aplicația Telegram.

Începând cu anul 2021, mesageria criptată Telegram va oferi servicii contra cost, după cum a anunțat Pavel Durov cel care a pus bazele acestei aplicații. „Telegram va începe să genereze servicii începând de anul viitor. Avem nevoie de câteva sute de milioane de dolari pe an”, a afirmat Durov, care a anunțat că are planuri faraonice.

„Vom putea astfel să lansăm nenumărate funcții noi și să servim miliarde de utilizatori”. În vârstă de 36 de ani, Pavel Durov a precizat că nu are de gând să-și vândă compania, deși a avut oferte amețitoare. Așa că el caută acum noi metode de finanțare pentru a-și dezvolta proiectele. Telegram este un concurent serios pentru WhatsApp și a devenit foarte populară în țările din fosta Uniune Sovietică și Iran.

Este vorba despre un serviciu de comunicații private și este folosit și pentru schimbul de informații și știri.

A plătit cheltuielile din propriul buzunar

Durov a dezvoltat acest proiect de succes alături de fratele său, Nikolai, iar lansarea s-a consemnat în anul 2013. În acest moment, Telegram este folosită de aproximativ 500 de milioane de utilizatori. „Până acum am plătit cea mai mare parte din cheltuielile companiei din economiile mele”, a spus Pavel Durov, care vrea să schimbe macazul și să genereze profit. Încă, Telegram va oferi gratuit o parte a serviciilor sale, astfel că patronul se așteaptă la o creștere semnificativă a utilizatorilor. Primul obiectiv este să atingă 1 miliard.

Conversațiile sunt criptate

Inițial, planul lui Pavel Durov nu era legat de câștiguri financiare foarte mari. Și se baza pe faptul că Telegram va funcționa cu ajutorul unor donații primite de la utilizatori. Lucrurile s-au schimbat pentru că aplicația a înghițit sume uriașe.

Conversațiile purtate pe Telegram sunt criptate, nu permit forwarding-ul și sincronizează modificările. Adică, atunci când un utilizator șterge un mesaj, acesta va dispărea și din cealaltă parte. Conversațiile pot fi configurate astfel încât să se distrugă automat după o anumită perioadă de timp.

 

Ne puteți urmări și pe Google News