Evenimentul Zilei > Politica > Veste bombă în USR. Partidul i-a găsit înlocuitor lui Vlad Voiculescu
Veste bombă în USR. Partidul i-a găsit înlocuitor lui Vlad Voiculescu

Veste bombă în USR. Partidul i-a găsit înlocuitor lui Vlad Voiculescu

Conform surselor, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul acordat de USR. În momentul de față cea mai bună decizie pe care ar putea să o ia este demisia.

Conform surselor, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul acordat de USR.  Chiar oameni din partid vorbesc că, în momentul de față, cea mai bună decizie pe care ar putea să o ia Voiculescu este demisia. Acest lucru ar putea evita o criză în cadrul coaliției de guvernare, dar și o erodare a imaginii USR.

Trebuie precizat faptul că aceleași surse susțin că USR i-ar fi găsit si un înlocuitor lui Vlad Voiculescu pentru funcția de ministru al Sănătății.

Şeful de la Sănătate ar fi presat de liderii USR să îşi dea demisia, tocmai pentru că aduce prejudicii partidului. A contat și faptul că din ministerul pe care-l conduce au plecat dintre consilierii personali, oameni cu pregătire medicală sau în comunicare.

Înlocuitor pentru Voiculescu

Liderii USR au şi găsit un înlocuitor pentru Vlad Voiculescu. Numele vehiculat este cel al lui Adrian Wiener.

Înlocuirea ministrului Vlad Voiculescu este susţinută şi de premierul Florin Cîţu şi de preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Dacian Cioloş pare că a rămas singurul susţinător pentru că nu s-a pronunțat în niciun fel. Cu toate aceste nemulțumiri, premierul Cîțu a anunțat că o evaluare a miniștrilor și o eventuală remaniere o va face în luna iunie.