Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Dîncu: Nu sunt „iepurele” PSD
Vasile Dîncu: Nu sunt „iepurele” PSD

Vasile Dîncu: Nu sunt „iepurele” PSD

Vicepremierul Vasile Dîncu (ex-PSD, foto) spune că intenţia sa de a ajunge prim-ministru este „doar o interpretare jurnalistică” pentru că nu a primit o ofertă clară de la PSD.

 „Nu am spus că îmi doresc, că vizez, vânez funcţia de Prim Ministru, că accept sau că aştept să fiu numit. De fapt, le-am spus jurnaliştilor de la Bloomberg că nu am niciun proiect în acest sens şi nici nu sunt parte a vreunui proiect politic, în acest moment”, a scris ieri Dîncu, pe blogul său.


Dîncu nu exclude, însă, să ajungă premier. El a asigurat doar că nu va candida la alegerile parlamentare din iarnă. „Nu doresc să fac politică sub nici vreo formă de camuflare. Nu sunt iepurele nimănui”, a menţionat el.

Tensiuni în PSD

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, îl susţine „fără rezerve” pe Dîncu pentru funcţia de premier. „Cred că ar fi un mare câştig pentru România”, a spus ieri acesta. Alt lider judeţean PSD, apropiat de Liviu Dragnea, nu vrea să audă de Dîncu. „Eu sunt convins că Dîncu nu va face parte din guvernul PSD. Şi vă mai spun ceva şi merg până la capăt. Eu unul voi fi împotrivă ca Dîncu să facă parte din guvern, prim-ministru PSD”, a declarat, ieri, liderul Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu.