Evenimentul ZileiEVZ SpecialVasile Dâncu critică decizia lui Ciolacu. Greșeala făcută de liderul PSD

Vasile Dâncu critică decizia lui Ciolacu. Greșeala făcută de liderul PSD

Vasile Dâncu critică decizia lui Ciolacu. Greșeala făcută de liderul PSD
Vasile Dîncu a declarat vineri că PSD nu-şi dorește să intre la guvernare în aceste momente şi nici să participe la jocul de şantaj între aceste două partide din Coaliţie.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că nu este „un moment foarte bun neapărat acesta pentru o moțiune de cenzură” şi pentru a „specula această criză cu o moţiune de cenzură”.

Nu dorim să intrăm la guvernare

„Nu dorim să intrăm la guvernare să participăm la jocul de şantaj între aceste două partide”, susţine Vasile Dîncu, şi continuă: „Nu cred că este un moment foarte bun neapărat acesta pentru o moţiune de cenzură. Mai au o şansă cei care sunt în acest moment la guvernare să găsească o soluţie rapidă.

Dacă nu vor găsi o soluţie rapidă, atunci invităm ca o parte dintre ei, cei nemulţumiţi, să vină alături de noi, să facem o moţiune de cenzură, dar nu este în acest moment şi în actuala situaţie chiar momentul pentru a specula această criză cu o moţiune de cenzură.

Aşteptăm însă să fie raţionali şi să rezolve rapid această criză. Dacă nu, o moţiune de cenzură se impune, însă nu vom face o moţiune de cenzură de spectacol, ci numai una care trece cu siguranţă şi care produce o altă soluţie politică mai bună”, a mai spus Vasile Dîncu.

PSD nu vrea să intre la guvernare ca să participe la „jocul de şantaj” dintre PNL şi USR PLUS

„Nu dorim să intrăm la guvernare să participăm la jocul de şantaj între aceste două partide. Dacă această criză nu se rezolvă, putem să mergem la Cotroceni, dacă suntem chemaţi, şi să propunem un premier şi un program de guvernare alternativ, pe care îl avem.
Altfel, vom monitoriza şi cerem de urgenţă ca această coaliţie aflată la guvernare să rezolve aceste probleme politice în interiorul ei, pentru ca România să poată face faţă acestei crize”, a concluzionat Vasile Dîncu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune cu totul altceva

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 15 aprilie 2021, că PSD va depune o moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară.

„Mă bucur că am început să facem o distincție între Guvernul României și coaliției. Asistăm cu toții la un circ. În această perioadă 200 de oameni mor zilnic. Nu se știe încă ce măsuri s-au luat pentru locuri mai multe la ATI, nu vedem o coerență, un refuz al unui vicepremier de a prelua portofoliul la Sănătatea și aș avea o întrebare pentru premierul Cîțu: cine este vicepremierul care avea în subordine în Ministerul Sănătății. Prioritatea zero a României este campania de vaccinare. PNL nu își va da jos propriul Guvern, acum să vedem dacă USR sau PLUS va da jos Guvernul Cîțu. În ceea ce privește moțiunea de cenzură, categoric în acestă sesiune parlamentară vom depune o moțiune de cenzură” a declarat Marcel Ciolacu.


Accesează: