Vasile Blaga: CCR a tăiat "efervescenţa creatoare a USL"

Vasile Blaga: CCR a tăiat "efervescenţa creatoare a USL"

Curtea Constituţională a tăiat "efervescenţa creatoare a USL" care dorea să facă un mini-recensământ, a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"Curtea Constituţională le-a tăiat această efervescenţă creatoare USL-iştilor prin faptul că a spus foarte clar: nu faceţi niciun minirecensământ, luaţi în considerare listele actualizate pe care s-a votat la referendum", a declarat Vasile Blaga. Potrivit preşedintelui PDL, Curtea Constituţională a văzut decizia din şedinţa de Guvern din 3 august a premierului Victor Ponta privind organizarea unui minirecensământ şi a atras atenţia că nu se pune această problemă şi, dimpotrivă, trebuie să se ia în considerare listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul. Curtea Constituţională a trimis, din nou, astăzi, o adresă Guvernului în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie. CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu: Guvernul trebuie să adauge în listele electorale 460.000 de cetăţeni din străinătate, pe lângă cei 18,3 milioane
  • Lovitura de stat marca USL continuă. CCR şi-a dovedit impotenţa constituţională
  • Iulian Fota: Nu-l vor lăsa pe Băsescu să se întoarcă la Cotroceni, indiferent ce se va întâmpla
  • Traian Băsescu îi avertizează pe primari să nu fie infractori | VIDEO