Evenimentul Zilei > Actualitate > VACCINURILE: Cea mai bună INVENȚIE a omenirii sau OTRAVĂ curată?
VACCINURILE: Cea mai bună INVENȚIE a omenirii sau OTRAVĂ curată?

VACCINURILE: Cea mai bună INVENȚIE a omenirii sau OTRAVĂ curată?

Au eradicat multe epidemii, cu prețul de a aduce boli noi. Autismul și bolile autoimune au explodat în lume o dată cu campaniile de imunizare.

Vaccinarea a stârnit cele mai mari controverse din istoria medicinei. În timp ce Internetul e plin de povești cu părinți distruși, cazurile de copii grav afectați de „înțepături” se caută cu lupa în tratate.

Deşi susţin că e o isterie artificial creată, medicii admit că vaccinarea ridică anumite semne de întrebare.

Începutul isteriei

Cele mai controversate vaccinuri sunt ROR, ce oferă protecție împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, și vaccinul pentavalent, care protejează împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei. Ele au fost asociate cu explozia de autism din anii ’50-’60, perioadă care se corela cu începutul campaniei de imunizare, în SUA. În Japonia, primul copil diagnosticat cu autism s-a născut în 1945, perioadă ce a coincis cu programul obligatoriu de vaccinare impus de americani. În 1962 ia naştere la Londra prima Asociaţie a părinţilor cu copii autişti. Acolo, numărul bolnavilor era mai mic decât în SUA, explicaţia fiind aceea că în Anglia, vaccinul nu era obligatoriu.

Continuarea pe DOCTORULZILEI.RO.