Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinarea impusă nu poate să dea rezultate. Măsura bazată pe frică s-ar putea să aibă efectul contrar
Vaccinarea impusă nu poate să dea rezultate. Măsura bazată pe frică s-ar putea să aibă efectul contrar

Vaccinarea impusă nu poate să dea rezultate. Măsura bazată pe frică s-ar putea să aibă efectul contrar

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre problema creată de tulpina Delta și a explicat de ce nu este de acord cu impunerea vaccinării.

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre impactul pe care tulpina Delta l-ar putea avea în România și ce măsuri de protecție ar trebui să fie luate în această perioadă în care se așteaptă că valul 4 al pandemiei să-și facă simțită prezența.

Avertismentul medicului Tudor Ciuhodaru: „Vaccinații se pot infecta și pot transmite boala”

„Vedem că suntem în valul Delta al coronavirozei. Nu se punea problema dacă va ajunge, ci când va ajunge și care va fi amploarea acestui val. Din acest punct de vedere ne uităm că suntem departe de ceea ce ar trebui să facem. Virusul nu ține cont nici de granițe și nici de pașapoartele de vaccinare, vă reamintesc că vaccinații se pot infecta și pot transmite boala, iar pe de altă parte este important să vedem care ar fi amploarea acestui al patrulea val.

OMS recomandă lucruri pe care România nu le face: țările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltarea secvențierii, să stimuleze plasarea în carantină. (…) Cel mai îngrijorător este faptul că FDA și CDC au anunțat că testele RT-PCR au 10 defecte majore și intenționează să le retragă de pe piață. Am intercalat Comisia Europeană pentru a vedea dacă este vorba despre aceleași teste folosite și la noi și dacă există o strategie în acest sens”, a declarat Tudor Ciuhodaru la B1 TV.

Nu crede în vaccinarea forțată, despre care spune că ar putea să aibă efecte opuse celor scontate

Medicul este de părere că impunerea vaccinării, pentru persoanele care nu vor să se vaccineze nu va avea efectul așteptat. „Orice măsură bazată pe frică, impunere, interdicție s-ar putea să aibă efectul contrar. Eu cred în consimțământul informat, a se explica beneficiile oricărui gest medical, cât să se obțină un parteneriat cu cei care vor să facă acest lucru”.

Specialiștii în Sănătate spun că, în următoarele luni, mutația Delta va fi cea careva domina la nivel mondial.