Valori extreme ale temperaturilor și în luna august. Canicula va sufoca România, meteorologii emis prognoza

Valori extreme ale temperaturilor și în luna august. Canicula va sufoca România, meteorologii emis prognoza Sursa: arhiva EVZ

Va fi foarte cald și în luna august, iar în prima săptămână valorile din termometre vor fi chiar mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Va fi foarte cald și în luna august, în România. Specialiștii de la ANM au anunțat că, în prima săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite. Apoi, valorile din termometre se vor încadra în valorile normale ale acestei perioade, afirmă meteorologii.  Iată cum se preconizează a fi vremea în luna august pe teritoriul țării.

Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Astăzi, vremea va fi caniculară marți în aproape toate regiunile. Temperaturile vor urca până la 39 de grade. Doar în zonele montane și pe litoral temperaturile vor fi mai scăzute. În sud se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. În București maximele vor urca până la 36 de grade și vor continua să urce până la sfârșitul săptămânii.