Invitat la România Tv, premierul Mihai Tudose a reiterat preocuparea sa vizavi de vaccinarea copiilor, spunând că, în acest sens, a avut o întâlnire cu un reprezentant al UNICEF, organizație care are una dintre priorități, vaccinarea copiilor.

 

Primul ministru a spus: "Am avut azi o întâlnire cu noul reprezentant în România al UNICEF. Știți care este unul din top 3 ale preocupării organizației? Vaccinarea copiilor. Am avut și eu un moment în care m-am simțit bine și mi-am zis că băi, nu sunt nebun. Uite ce spune omul ăsta: sănătatea copiilor prin vaccinare este în top. El spunea chiar mai mult: nu doar vaccinarea lui că își face rău lui, dar poate contamina și copiii din jurul lui și mediul. Vom fi parteneri. Am avut un moment de bine."

 

Mai mult, Mihai Tudose a spus că vaccinurile vor putea fi produse în România prin transformarea institutului Cantacuzino,.

 

"În două săptămâni începând de astăzi, Institutul Cantacuzino va deveni unitate militară. Cu civilii ne-am cam lămurit. Am tot încercat de două luni mă rog de cineva de la Sănătate să face ceva în domeniu. Înțeleg că se menține trendul ultimilor ani de a vorbi mult și de a nu face nimic, motiv pentru care decizia mea este clară: îl facem unitate militară."