Evenimentul Zilei > Social > Începe vaccinarea cu AstraZeneca. Zeci de mii de persoane, programate pentru imunizare
Începe vaccinarea cu AstraZeneca. Zeci de mii de persoane, programate pentru imunizare

Începe vaccinarea cu AstraZeneca. Zeci de mii de persoane, programate pentru imunizare

Luni începe vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca, peste 142.000 de persoane fiind programate pentru imunizarea cu acest ser.

Luni începe vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca. Peste 142.000 de persoane sunt programate pentru vaccinarea cu acest ser, se arată pe pagina de Facebook a Platformei de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, 142.100 de persoane sunt programate pentru vaccinarea cu AstraZeneca – 69.671 femei şi 72.429 bărbaţi.

Până duminică seară sunt peste 1,5 milioane de programări pentru imunizare – 673.593 cu prima doză şi 923.247 cu a doua doză (rapel), precizează sursa citată.

Luni începe vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca. România, felicitată la Bruxelles pentru pregătirea campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că a primit felicitări la Bruxelles pentru modul cum a fost pregătită campania de vaccinare în România şi a precizat că în martie ţara noastră va primi 2,4 milioane de doze de vaccin.

„Am prezentat situaţia din România, cum ne-am pregătit campania de vaccinare, şi am fost felicitaţi pentru cum am pregătit campania de vaccinare. Am mulţumit preşedintelui Comisiei Europene pentru modul în care a pregătit toată această campanie, prin faptul că a început în acelaşi timp în fiecare ţară. Comisia Europeană a negociat în numele tuturor, pentru că altfel am fi avut probleme de ofertă a vaccinului în anumite ţări”, a spus Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria după vizita la Bruxelles.

El a adăugat că lucrurile funcţionează din ce în ce mai bine, chiar dacă la început au fost unele sincope.

„În martie, de exemplu, o să primim 2,4 milioane de doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2, parcă, de la Pfizer şi 230.000 de la Moderna. Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte, lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie (vaccinată – n.r.) la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie”, a precizat premierul.