Conform datelor de la Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, s-au înscris mai mult de 4.400 de persoane pe oră pentru a se vaccina cu AstraZeneca.

Din totalul celor înscriși, 54.454 sunt femei și 52.690 sunt bărbați. Media programărilor pe minut a depășit orice așteptare (74 de înscrieri pe minut).

Ziua cu programări record

Ieri s-a înregistrat un record al programărilor. În doar opt ore de la deschiderea platformei, numărul persoanelor care s-au programat a depășit 80.000.

Ora de vârf a accesărilor a fost în intervalul orar 12:00-13:00, oră în care s-au înregistrat 470.000 de accesări.

La acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.

AstraZeneca, disponibil din 10 februarie

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro, arată un comunicat de presă.