Evenimentul Zilei > International > Utilizarea armelor nucleare, o cacealma. Mihail Kasianov: Regimul lui Vladimir Putin „se va prăbuși în doi ani”
Utilizarea armelor nucleare, o cacealma. Mihail Kasianov: Regimul lui Vladimir Putin „se va prăbuși în doi ani”

Utilizarea armelor nucleare, o cacealma. Mihail Kasianov: Regimul lui Vladimir Putin „se va prăbuși în doi ani”

Fostul prim-ministru al Rusiei Mihail Kasianov a declarat că amenințarea cu utilizarea armelor nucleare formulată de Vladimir Putin este o păcăleală. Pe lângă asta, Kasianov sugerează că actualul președinte al Rusiei va fi înlăturat de la putere „în doi ani”.

Mihail Kasianov, premier al Rusiei între anii 2000 – 2004 și trecut mai apoi în opoziție, a afirmat că „are foarte multe îndoieli” în legătură cu utilizarea armelor nucleare de către regimul lui Vladimir Putin.

Folosirea armelor nucleare, o cacealma a liderului rus Vladimir Putin

Asta în contextul în care, recent, liderul de la Moscova a anunțat că are de gând să utilizeze armele nucleare în scopul prezervării statului rus, amenințat de puterile occidentale. Mai mult, Vladimir Putin vrea să organizeze referendumuri în orașele ocupate din Ucraina, în scopul alipirii lor la Federația Rusă.

„Potențialul militar al armatei ucrainene va crește și va avea un avantaj decisiv pe câmpul de luptă care va duce la schimbarea situației și, după cum cred, la prăbușirea regimului lui Putin. În ceea ce privește mobilizarea, nu este o cacealma. În ceea ce privește potențiala utilizare a armelor nucleare, cred că este o cacealma”, a afirmat fostul premier rus.

Sursa: Wikidata.org/ Mihail Kasianov

Anexarea teritoriilor ucrainene la Rusia prin referendum

Despre anexarea teritoriilor ucrainene prin referendum, Mihail Kasianov a spus: „El (n.a. Putin) vrea chiar acum să șantajeze liderii occidentali, întreaga societate occidentală.

El vrea să recunoască, prin aceste referendumuri, părțile ocupate ale Ucrainei ca teritoriu rusesc și să le spună apoi liderilor occidentali: Putin este gata să folosească arme nucleare pentru a apăra teritoriul suveran rus. Dar mă îndoiesc foarte mult că Putin va folosi armele nucleare pentru că realizează că pentru liderii occidentali este același lucru, indiferent dacă există anexarea și recunoașterea, natura războiului nu s-ar schimba”, a mai transmis Mihail Kasianov.

Vladimir Putin, îndepărtat de la putere peste doi ani

Mihail Kasianov este de părere că puterea regimului actual de la Kremlin este pusă în pericol de evoluția războiului din Ucraina, dar și că Vladimir Putin ar putea fi îndepărtat de la conducerea țării peste doi ani.

„Cred că Putin ar putea cumva să nominalizeze un fel de succesor, dar acest succesor nu va fi un lider real al țării, ci va fi pentru o anumită perioadă de timp, ceea ce, desigur, ar duce la prăbușirea regimului.

Atunci, inevitabil, vor fi alegeri democratice, dar va dura un timp, nu va fi mâine, nu peste șase luni, ci peste doi ani. În această perioadă, Putin pleacă undeva, pleacă, nu știu, în resortul Lacul Baikal sau în China”, a conchis Kasianov, conform Daily Mail.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: