Evenimentul Zilei > International > Care va fi răspunsul SUA în cazul folosirii armelor nucleare de către Rusia. Ben Hodges: distrugerea flotei și a bazelor din Crimeea
Care va fi răspunsul SUA în cazul folosirii armelor nucleare de către Rusia. Ben Hodges: distrugerea flotei și a bazelor din Crimeea

Care va fi răspunsul SUA în cazul folosirii armelor nucleare de către Rusia. Ben Hodges: distrugerea flotei și a bazelor din Crimeea

Fostul comandant al armatei SUA în Europa spune că un atac nuclear al Rusiei ar atrage un răspuns extrem de dur. Ben Hodges este de părere că Putin nu dorește atragerea în război a Statelor Unite.

Generalul Ben Hodges, comandantul armatei SUA în Europa în perioada 2014 – 2018, spune că este puțin probabil ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare, deoarece Rusia nu vrea să atragă SUA în acest război. În cazul unui astfel de atac, răspunsul Statelor Unite va fi extrem de dur.

„Vladimir Putin știe că SUA va trebui să răspundă dacă Rusia folosește armele nucleare. Răspunsul SUA poate să nu fie unul nuclear. Ar putea foarte bine să fie o lovitură devastatoare care ar putea, de exemplu, să distrugă flota din Marea Negră sau să distrugă bazele rusești din Crimeea. Cred însă că președintele Putin și cei din jurul lui nu vor să atragă implicarea directă a SUA în acest conflict“, a declarat Ben Hodges.

Carne de tun

Generalul este de părere că mobilizarea rezerviștilor din Rusia nu avea efectul dorit de Vladimir Putin. Va mai dura până când acești oameni recrutați forța vor ajunge pe front.

„Vor trece luni până când rezerviştii ruși vor putea fi echipaţi corespunzător și dislocaţi în Ucraina. Însă fără un sprijin masiv de artilerie, acești noi soldați vor fi carne de tun. Ei vor fi așezați iarna aceasta în tranșee reci și umede, în timp ce forțele ucrainene vor continua să pună presiune“, a mai spus Ben Hodges, citat de dailymail.co.uk.

Ucraina este în avantaj

Generalul american a spus zilele trecute și că teritoriile pierdute de Rusia în Ucraina nu vor mai putea fi recuperate. „Chiar dacă este prea devreme să vorbim încă de o victorie a Ucrainei, punctul în care ne aflăm este unul ireversibil și este în devafoarea Rusiei.

În acest moment, soldații armatei ucrainene sunt foarte bine organizați, antrenați și disciplinați, urmând un plan foarte bun. În schimb, soldații ruși sunt extenuați, nu mai au provizii și nu mai vor să lupte. Acesta este momentul actual“, a afimat Ben Hodges.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: