Evenimentul Zilei > International > Fost comandat al trupelor SUA în Europa prezice dezintegrarea Federației Ruse. „Suntem într-un punct ireversibil în favoarea Ucrainei”
Fost comandat al trupelor SUA în Europa prezice dezintegrarea Federației Ruse. „Suntem într-un punct ireversibil în favoarea Ucrainei”

Fost comandat al trupelor SUA în Europa prezice dezintegrarea Federației Ruse. „Suntem într-un punct ireversibil în favoarea Ucrainei”

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, a menționat că armata rusă nu mai poate recupera teritoriile pierdute în fața armatei ucrainene în ultimele săptămâni. Un eșec a lui Putin ar duce la destrămarea Federației Ruse.

Generalul american Ben Hodges a precizat că teritoriile pierdute de Rusia în Ucraina nu vor mai putea fi recuperate, însă această situație crește riscurile ca Moscova să apeleze la forța sa nucleară.

El a făcut apel la un citat din Hemingway pentru a explica modul în care Rusia a decăzut. „Inițial treptat, apoi brusc”.

„Și cred că semnele sunt aici – bineînțeles, aș putea să mă înșel și să fiu singura persoană care crede asta. Sunt mii de arme nucleare pe teritoriul Rusiei. Sunt foarte multe mici regiuni etnice, care abia așteaptă să scape de vechiul Imperiu Rus”, a menționat generalul american.

Rusia, la un pas de eșec

Fostul comandant american a mai menționat că e prea devreme să vorbim încă de o victorie a Ucrainei, însă punctul în care ne aflăm este unul ireversibil și este în devafoarea Rusiei.

În acest moment, soldații armatei ucrainene sunt foarte bine organizați, antrenați și disciplinați, urmând un plan foarte bun de decepționare, a mai spus generalul. El a adăugat apoi că toate aceste elemente se revarsă asupra armatei ruse care se află într-un punct în care nu mai vrea să lupte.

„Soldații sunt extenuați, nu mai au provizii, acesta este momentul actual”, a declarat generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, potrivit digi24.ro.

Rusia ia în calcul, în mod serios, capitularea în Ucraina, crede un celebru general american. Frica de revolte și sancțiunile au afectat grav capacitatea militară a Moscovei
Rusia ia în calcul, în mod serios, capitularea în Ucraina, crede un celebru general american. Frica de revolte și sancțiunile au afectat grav capacitatea militară a Moscovei. Sursă: Arhivă EVZ

Oficialii americani se tem de o posibilă răzbunare a lui Putin

Oficialii americani se tem că pierderile rușinoase ale armatei ruse de pe frontul din Ucraina ar putea să-l facă pe Putin să se răzbune.

Președintele rus ar lua în calcul mai multe scenarii, printre care un bombardament mai nediscriminatoriu al oraşelor ucrainene sau o campanie de asasinate vizând lideri ucraineni de rang înalt.

De asemenea, se are în vedere un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei, situate în ţările NATO precum Polonia şi România, care canalizează cantităţi extraordinare de arme, muniţie şi echipament militar.