Evenimentul Zilei > Justitie > USR își anunță intențiile. Stelian Ion anunță că va desființa Secția Specială
USR își anunță intențiile. Stelian Ion anunță că va desființa Secția Specială

USR își anunță intențiile. Stelian Ion anunță că va desființa Secția Specială

Unul dintre favoriții la preluarea funcției de ministru al Justiției a anunțat că va urma o măsură radicală luată de Guvern.

Propus pentru funcția de ministru al Justiției, Stelian Ion, membru USR-PLUS, a anunțat o măsură foarte importantă ce va fi luată în această zonă. Este vorba despre proiectul de desființare a Secției Speciale de investigare a magistraților, ale cărei baze au fost puse în perioada guvernării PSD. Stelian Ion a dat ca sigură destrămarea acestei entități, decizia aparținând viitorului Executiv.

„Cunoaștem și opiniile magistraților, specialiștilor, avocaților”

„O desființăm, este foarte clar lucrul ăsta, nici nu există discuții și aici vă spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru că despre desființarea Secției Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele și de o parte și de alta, cunoaștem și opiniile magistraților și opiniile specialiștilor, avocaților, societății civile, opiniile emise de instituții internaționale (…) și atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile (…).

Noi ne ținem de promisiuni și ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid”, a afirmat Stelian Ion pentru RFI.

„Nu am avut niciodată un obiectiv din a obține un portofoliu la Ministerul Justiției”

În ceea ce privește învestirea sa în funcția de ministru al Justiției, reprezentantul alianței USR-PLUS nu a dat un răspuns lămuritor. El a afirmat că pe lista respectivă mai sunt și alte nume care ar putea fi nominalizate.

„Există o listă, sunt și eu nominalizat și alături de alți colegi foarte buni, am încredere în ei, se va lua o decizie în acest sens (…). Nu am avut niciodată un obiectiv din a obține un portofoliu la Ministerul Justiției, însă în perioada care a trecut mi-am dat seama că fără o implicare foarte-foarte mare pe partea asta, nu poți muta lucrurile”, a mai spus Steliat Ion pentru sursa citată.