Evenimentul Zilei > Actualitate > USR, doborât de Covid-19. Încă un membru din partid, infectat
USR, doborât de Covid-19. Încă un membru din partid, infectat

USR, doborât de Covid-19. Încă un membru din partid, infectat

Se pare Covid-19 se „axează” mai mult pe partidele politice în ultima vreme. Încă un membru din USR este infectat.

Deputatul USR Tudor Benga a informat vineri publicul că testul Covid-19 pe care și l-a făcut a ieșit pozitiv și că va intra imediat în izolare, așa cum prevede legea.

„Astăzi (vineri) am primit rezultatul testului efectuat luni și mi s-a confirmat ceea ce bănuiam deja, anume că sunt pozitiv cu COVID-19. Am simptome încă de duminică seară, evoluția lor e pozitivă, urmez recomandările medicilor și sunt încrezător că se va dovedi o formă ușoară”, a spus deputatul Tudor Benga.

Benga a mai precizat că medicul său de familie i-a recomandat izolare la domiciliu pentru două săptămâni.

„Probabil veți auzi ceva mai rar de la mine zilele următoare. Mă bucur să văd că numărul de cazuri noi pe ziua de azi pare să indice începutul unei scăderi, însă e foarte important să vă protejați și să respectați măsurile de prevenție. Sănătate multă tuturor, mulțumesc pentru mesajele primite de luni seară încoace, sunt bine, și ne reauzim curând”, a conchis Benga.

Anunțul vine la o zi după ce și Dan Barna a anunțat că este infectat cu SARS-CoV-2.

Dan Barna a făcut același anunț cu o zi în urmă. Președintele USR a intrat deja în izolare.

„Am aflat în această după amiază că am contactat Covid-19. Rezultatul a venit în urma unui test pe care l-am făcut preventiv înaintea unui eveniment la care urma să particip zilele următoare.

Starea mea generală e bună și voi petrece următoarele zile în autoizolare. Voi continua să fiu prezent oriunde va fi nevoie de mine în măsura în care pot face acest lucru online.

Aveți grijă de voi și ai voștri și respectați cu strictețe regulile de protecție.

Trecem și peste asta”, a scris Dan Barna, joi, pe pagina sa de Facebook.

Alături de el s-au testat și alți membri din partid. Din fericire, unul a ieșit negativ, dar alți doi nu.

Printre alți deputaţi ai USR care au anunţat că sunt infectaţi cu virusul se numără şi Emanuel Ungureanu. De asemenea, a avut boala şi senatoarea USR Florina Presadă.