Urmează cu adevărat o săptămâna de foc pentru NASA deoarece doi asteroizi uriași se îndreaptă spre Pământ. Abordări de acest gen au loc tot timpul și sunt anunțate de Centrul NASA, care urmărește rocile spațiale îndreptându-se spre planeta noastră dar, de data aceasta, vorbim de doi asteroizi care sunt atent supravegheați de oamenii de ştiinţă.

În prezent, sub lupa cercetătorilor, se află cele două roci spațiale – 2021 HC3 și 2021 AE4. Asteroizii vor trece pe lângă planeta noastră la o distanță de aproximativ 18 ori mai mare faţă de distanţa dintre noi şi Lună.

Cu toate acestea, ambele roci sunt considerate asteroizi potențial periculoși (PHA). CNEOS consideră că roca spațială are cel puțin 460 de metri în diametru – mai mare decât un teren de fotbal sau aproape la fel de mare pe cât este Empire State Building de înalt.

2021 AE4 urmează să treacă pe lângă noi, joi, 6 mai, în jurul orei 11:59 am

Se presupune că ambii asteroizi trec pe lângă planeta noastră în siguranță. O captură de ecran a diagramelor lor orbitale de pe site-ul web CNEOS poate fi văzută mai jos unde îi arată în cele mai apropiate puncte de Pământ.

2021 AE4
Pământul atrage în jur de 100 de tone de material interplanetar în fiecare zi și cea mai mare parte este format din particule minuscule de praf.

Este foarte rar ca o rocă spațială de dimensiuni semnificative să aibă impact asupra suprafeței planetei noastre. Potrivit CNEOS, un asteroid mai mare de aproximativ 100 de metri sau 328 de picioare ar fi de așteptat să ajungă la suprafața Pământului și ar putea provoca dezastre locale la fiecare 10.000 de ani, în medie.

Oamenii de știință își propun să detecteze impacturile potențiale cu mult timp înainte, urmărind și predicând orbitele asteroizilor cunoscuți. Ei pot fi apoi deviaţi înainte de a avea șansa să lovească planeta noastră, potrivit celor relatate de earthmysterynews.