Unul dintre cele mai controversate subiecte alimentare i-a învrăjbit pe nutriționiști. Care este adevărul

Unul dintre cele mai controversate subiecte alimentare i-a învrăjbit pe nutriționiști. Care este adevărulsursa: arhivă EVZ

Uleiurile, ingrediente esențiale pentru prepararea mâncărurilor, au născut vii discuții de-a lungul timpului. Care este cel mai bun la prăjit.

Un subiect foarte controversat, din punct de vedere alimentar, este cel al uleiului folosit la prăjeli. Există diferite păreri ale specialiștilor și multe dintre ele înclină spre cel de palmier. Care a început să se găsească de câțiva ani și în România.

Ce spun specialiștii despre cel mai indicat ulei pentru prăjeli

Iară ce spune nutriționistul Patricia Rusu despre acest subiect al uleiului. „Cu toții avem nevoie de grăsimi în dietă. Acestea contribuie semnificativ în ceea ce privește energia, ajută la absorbția substanțelor nutritive solubile în grăsimi A, D, E și K și furnizează substanțe nutritive esențiale, cum ar fi omega 3, pe care corpul nostru nu le poate face singur”, a explicat Patricia Rusu, conform doctorulzilei.ro.

La fel ca și carbohidrații, grăsimile au fost demonizate în ultimele decenii – dar amintește-ți că nu toate grăsimile sunt la fel, scrie doctorulzilei.ro! Tipul de grăsimi și uleiuri pe care alegi să le introduci în mod regulat în alimentația ta poate face o diferență semnificativă în starea ta de sănătate.

Uleiul poate fi folosit ca și condiment sau pentru a se găti sau prăji cu el

Unele uleiuri au un punct de ardere mai mare decât altele, ceea ce înseamnă că sunt mai potrivite pentru expunerea la temperaturi ridicate. Dacă grăsimile sunt încălzite mai mult decât este punctul de ardere – se modifică compoziția nutrienților și se pot elibera radicali liberi care pot provoca daune corpului. ⁣ Costul uleiurilor poate varia foarte mult, dar cel mai scump nu este întotdeauna = cel mai bun pentru nevoile noastre individuale. ⁣Cumpără uleiurile care îți fac bine și care îți sunt accesibile.

Valoare nutrițională – Toate grăsimile vor conține o anumită cantitate de grăsimi saturate / nesaturate, dar este important raportul acizilor grași din care sunt compuse grăsimile, deci unele vor fi clasificate fie ca grăsimi mono sau polinesaturate, fie ca grăsimi saturate. Ca sursă principală de ulei de gătit, este recomandabil să alegeți o grăsime nesaturată care poate ajuta la scăderea colesterolului ca parte a unei diete echilibrate, în timp ce anumite grăsimi saturate pot crește colesterolul LDL (rău).

 

Ne puteți urmări și pe Google News