Evenimentul Zilei > International > Ungaria înfloreşte şi iar populaţia se înmulţeşte la turaţii maxime
Ungaria înfloreşte şi iar populaţia se înmulţeşte la turaţii maxime

Ungaria înfloreşte şi iar populaţia se înmulţeşte la turaţii maxime

În timp ce naţiunile europene se luptă cu o scădere rapidă a natalităţii, Ungaria iese în evidenţă cu creşterea ratelor de căsătorie, scăderea avorturilor si cea mai mare rata a natalităţii în 20 de ani. Numărul căsătoriilor a crescut cu 43% din 2010, în timp ce numărul divorțurilor a scăzut cu 22,5% în aceeași perioadă, notează Pecknold într-un articol publicat în Catholic Herald.

Potrivit Breitbart News, guvernul Orbán a introdus șapte programe de guvernare care încurajează maghiarii să aibă copii ca răspuns la agenda de migrație în masă a Uniunii Europene.

Această schimbare demografică nu este o coincidență, ci rodul programelor deliberate de promovare a căsătoriei și a familiei, în timp ce apăra identitatea culturală și rădăcinile creștine ale Ungariei,  a declarat ministrul ungar al familiei, Novak. Guvernul Orbán, de neclintit în poziția sa, în ciuda opoziției feroce a stângii socialiste, a adoptat o legislație care a dus la "un sistem cuprinzător de sprijin familial, un sistem fiscal prietenos pentru familie, un program de locuințe , 800.000 de noi locuri de muncă și multe oportunități de a crea un echilibru între viață și muncă ", a spus Novak.

"Trăim într-o perioadă în care tot mai puțini copii se nasc în Europa. Persoanele occidentale răspund cu imigrația ", a declarat prim-ministrul Orbán. "Maghiarii văd lucrurile în mod diferit".

Nu avem nevoie de statistici, ci de copii maghiari " , a adăugat liderul Fidesz.  Noua lege va intra în vigoare la 1 iulie și va include stimulente pentru familie, cum ar fi o reducere de 3.000 de euro pentru un al doilea copil, o reducere de 12.000 de euro pentru un al treilea copil, un program de achiziții. de mașini pentru familiile mari și îngrijire completă a zilelor.  Începând cu anul 2020, mamele a patru sau mai mulți copii vor primi o scutire de impozit pe venit pe viață.