Una dintre cele mai vechi rețete de ciorbă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente

Una dintre cele mai vechi rețete de ciorbă. Aveți nevoie doar de câteva ingredienteRețetă de ciorbă de dovlecei. sursa: Arhiva EVZ

Bucătarii au dezvăluit una dintre cele mai vechi și gustoase rețete de ciorbă. Este vorba de cea cu dovlecei și cu lapte bătut. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.

Una dintre cele mai vechi și tradiționale rețete este cea de ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. Ea se prepară foarte ușor și cu doar câteva ingrediente, mai exact:

2 dovlecei, de mărime medie; o ceapă; 1 morcov, mic; 500 ml lapte bătut; ulei de măsline; sare;

Dovlecelul se spală și se curăță de coajă. Se taie apoi pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime.

Se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt și se dă morcovul prin răzătoare. Se pun ceapa și morcovul într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se adaugă dovleceii și o cană cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi. Trebuie să te asiguri că legumele sunt fierte și apoi să oprești focul. Acum a venit momentul să torni ușor laptele bătut amestecând continuu.

Se spune sare după gust și se stropește cu ulei. Ciorba se poate mânca rece sau caldă, potrivit Spynews.

Chifteluțe de pui cu dovlecel

La felul doi, gospodinele pot să prepare rețeta de chifteluțe de pui cu dovlecel. Ele au nevoie de următoarele ingrediente:

4 piepți de pui 2 căni dovlecel tocat 1 ou 2 căței de usturoi 1 lingură oregano uscat 1/2 linguriță semințe țelină 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță piper negru

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Adaugă toate ingredientele într-un procesor de mâncare, până totul este omogen. Modelează amestecul în mingiuțe mici. Încălzește o tigaie și gătește chifteluțele în puțin ulei, timp de 1-2 minute.

Acum trebuie să pui chifteluțele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și să le lași la cuptor aproximativ 10 minute. Persoanele care țin dietă pot să facă aceste chifteluțe doar la cuptor, fără să le mai prăjească în tigaie.

Rețeta durează doar 10 minute și este extrem de gustoasă. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News