Dovlecei pane cu mujdei de usturoi, o mâncare simplă pentru o masă delicioasă

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi, o mâncare simplă pentru o masă delicioasă Sursa:bzi.ro

Dovleceii sunt plini de vitamine, dar sunt și foarte gustoși. Pot fi gătiți în multe feluri, dar atunci când sunt făcuți pane sunt cu adevărat delicioși. Se asezonează perfect cu un mujdei de usturoi.

Dovleceii sunt printre legumele vedetă ale verii și pot fi folosiți la multe mâncăruri. Sunt însă o adevărată delicatesă atunci când sunt preparați pane și asezonați, bineînțeles, cu un mujdei de usturoii. Sunt foarte ușor de preparat. Pot fi o alegere perfectă atunci când vreți o masă fără carne.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de: doi dovlecei, două-trei ouă, 100-150 de grame de făină, 150 de grame de pesmet, sare și ulei pentru prăjit. Pentru a prepara mujdeiul care merge perfect cu dovleceii, aveți nevoie de o căpățână de usturoi, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de oțet, o jumătate de linguriță de ulei de măsline și trei-patru linguri de apă. Dacă doriți ca mujdeiul să fie mai răcoros puteți pune smântână sau iaurt în loc de apă. Depinde de preferințe și de cât de puternic doriți să fie gustul de usturoi.

Mod de preparare

Dovleceii se spală bine și se taie rondele de 3-4 mm grosime. Nu se curăță de coajă. Feliile se așează pe o tavă și se presară peste ele sare pentru a elimina din apa pe care o conțin aceste legume. Se lasă așa zece minute, după care se șterg foarte bine cu un prosop de hârtie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Puneți apoi făina într-un bol, pesmetul în alt bol și ouăle în al treilea bol. Rondelele se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet. Se prăjesc apoi în ulei incins. Când se rumenesc, se scot pe un prosp de hârtie și se lasă așa câteva minute ca să se scurgă uleiul.

Usturoiul se curăță și se pisează foarte bine. Se adaugă apoi sarea și uleiul de măsline și se freacă totul exact ca o maioneză. Se adaugă apoi oțetul ca să ia din iuțeala usturoiului, iar la final se adaugă apă, puțin câte puțin, până ajungeți la gustul dorit. Puteți pune în loc de apă iaurt sau smântănă, potrivit a1.ro.