Evenimentul ZileiActualitateUn transfer numit Dorin(ță)

Un transfer numit Dorin(ță)

Un transfer numit Dorin(ță)
După plecările lui Alex Chipciu și Nicușor Stanciu la Anderlecht, Rotariu ar putea face, la rându-i, pasul către Belgia, dar la Club Brugge

În vârstă de 21 de ani, Dorin Rotariu ar putea părăsi Dinamo, pentru fotbalul din Vest. În ultima perioadă, Alex Chipciu și Nicușor Stanciu au avut prestații lăudabile pentru Anderlecht Bruxelles, iar acest lucru i-a determinat pe scouterii belgieni să se axeze pe fotbalul din Liga I.

Spionat din tribune

După golul marcat pentru Dinamo împotriva Stelei (scor 4-1), în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii, Dorin Rotariu ar putea face pasul către fotbalul din Belgia. Chiar dacă a fost introdus pe teren abia în minutul 70, reușita sa de senzație în poarta „roș-albaștrilor” a fost văzută pe viu de un scouter al celor de la Club Brugge, care a fost prezent pe „Arena Națională”. Acesta s-a aflat în tribunele arenei dintr-un singur motiv: Rotariu.

Potrivit jurnaliștilor de la voetbalnieuws. be, campioana en-titre a Belgiei îl urmărește de mai multă vreme pe mijlocașul dinamovist. Ceea ce apreciază oficialii de la Brugge, la Rotariu, este faptul că are calități tehnice, dar și că poate evolua pe orice post în ofensivă. „A fost cineva de la Brugge la meciul cu Steaua, dar totul depinde de bani. Nu știm mai multe în acest moment. Vom vedea…”, a declarat Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al „roș-albilor”, pentru EVZ. Însă, cei de la Brugge au concurență în privința lui Rotariu. Pentru semnătura românului se mai bate și Dinamo Zagreb, campioana Croației.

„Momeli” pentru Torje

„Câinii” sunt aproape de a-l readuce la echipă pe Gabriel Torje, dar vor trebui să le plătească celor de la Terek Groznîi suma de 1,2 de milioane de euro în schimbul românului. Cecenii nu-l mai doresc pe mijlocașul în vârstă de 27 de ani. Pentru a veni din nou la Dinamo, oficialii din Ștefan cel Mare i-au promis lui Torje cel mai mare salariu din echipă, dar și banderola de căpitan.

Și Pantilimon ar fi o „țintă”

Anderlecht ar mai putea aduce un român. În căutare de portar, clubul din Bruxelles l-a inclus pe listă și pe Costel Pantilimon. „Panti” este mai mult rezervă în Premier League, la Watford, dar și-a putea relansa cariera alături de Chipciu și Stanciu, la Anderlecht. Însă, românul trebuie să se lupte cu nume mari pentru postul din poarta belgienilor: Begovici (Chelsea), Sirigu (Sevilla), Rafel Cabral (Napoli), Padelli (Torino) și Gikiewicz (Freiburg).


Accesează: