Evenimentul Zilei > Actualitate > Un şofer român a ajuns la ştiri în Germania. Ceea ce transporta în TIR a generat alerta
Un şofer român a ajuns la ştiri în Germania. Ceea ce transporta în TIR a generat alerta

Un şofer român a ajuns la ştiri în Germania. Ceea ce transporta în TIR a generat alerta

Un şofer român a ajuns în jurnalele de ştiri din Germania din cauza a ceea ce transporta în TIR.

Un şofer român a ajuns la ştiri în Germania. Ceea ce transporta în TIR a generat alerta. În afara încărcăturii pe care o transporta, în autocamionul său au fost găsiţi 6 copii înfometaţi. Disperați, micuţii cu vârste între 10 şi 16 ani au tăiat prelata camionului.

Ulterior, aceşta au scos mâinile şi au strigat după ajutor. Poliţia germană i-a găsit înfometați și înghețați în respectivul TIR românesc.

Incidentul a fost înregistrat joi seară, în Erfurt, după ce șoferul și-a parcat camionul într-un centru de transport marfă.

Un şofer român a ajuns la ştiri în Germania

Conform BILD, când a revenit la TIR, două ore mai târziu, românul a observat tăietura din prelată. Sursa citată notează că este vorba despre 6 băieți, complet epuizați, originari din Afganistan.

În disperare de cauză, cei 6 refugiați au recurs la gest pentru că simţeau că nu mai pot rezista mult timp.

„Șoferul s-a uitat în zona de încărcare și a descoperit copiii acolo, a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale pentru jurnaliştii germani.

Camionagiul a declarat că a plecat din România și a călători aproape 4 zile. În acest interval, copiii au suferit de foame și frig, motiv pentru care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mai departe, pentru cei 6 copii vor fi depuse cereri de azil.  Patru dintre ei au fost interogați de poliţişti chiar în seara în care au fost descoperiţi.

Şoferul nu este vinovat

Ulterior, a fost deschisă o anchetă împotriva șoferului român. Camionagiul a fost suspectat de introducerea ilegală a străinilor în Germania.

În cele din urmă, această suspiciune nu a fost confirmata, iar tinerii afgani au fost duși în două centre de primire pentru refugiați din Erfurt. Aceştia aveau doar câteva bagaje asupra lor.

La 28 iulie 2020, Agerpres publica o statistică în care se arăta că peste un sfert dintre locuitorii Germaniei au origini în imigraţie. Asta însemn o creştere de peste 2% faţă de 2019, conform Oficiului naţional de statistică al Germaniei.

„Conform DESTATIS, circa 21,2 milioane de locuitori ai Germaniei sunt imigranţi sau descendenţi ai imigranţilor, echivalentul a 26% din totalul populaţiei.

Această cifră a crescut cu 2,1% faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă cea mai mică creştere din 2011. Dintre ei, 65% provin din alte ţări europene.

În acelaşi timp, aproximativ 52% deţineau în 2019 cetăţenia germană, jumătate dintre ei de la naştere. Dintre cei 10,1 milioane de străini, 85% sunt ei înşişi imigranţi, ceilalţi provenind din părinţi imigranţi.

Oficiul german de statistică defineşte ca provenind din imigraţie persoanele care nu sunt cetăţeni germani din naştere sau au cel puţin un părinte în această situaţie”, nota sursa citată.

bild.de