Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste proastă pentru șoferii de TIR din România. Vor trebui să plătească pentru testele COVID-19
Veste proastă pentru șoferii de TIR din România. Vor trebui să plătească pentru testele COVID-19

Veste proastă pentru șoferii de TIR din România. Vor trebui să plătească pentru testele COVID-19

Șoferii de TIR din România, și nu numai, vor trebui să scoată bani de buzunar pentru teste, atunci când trec din Italia în Austria.

Veste proastă pentru șoferii de TIR din România, care vor trebui să plătească pentru testul COVID-19. Decizia a fost luată de oficialii din Italia și se răsfrânge și asupra șoferilor din celelalte țări. Toți cei care vor să intre din Italia în Austria, în regiunea Tirol. Testul are un preț de 40 de euro, iar certificatul care conține rezultatul va fi eliberat pe loc.

Șoferii de TIR din România, bani pentru test

Până acum, testul pentru coronavirus era făcut fără ca beneficiarii să plătească vreun ban, în parcarea Sadobre din Vipiteno. Centrul de testare este activ 7 zile din 7, de la ora 5:00 dimineața și până la ora 22:00. Tot pe autostrada A22, în oaza ecologică din Affi, a fost mutat punctul de testare drive-in care până nu demult se afla la Aquardens. După cum anunță siteul rotalianul.com.

De asemenea, lângă parcarea Quadrante Europa din Verona va fi deschis, în zilele următoare, un nou punct de testare, la Veronamercato.  De la începutul acestei săptămâni, este activ un astfel de punct și în Autoparco di Brescia Est. Pe autostrada A4. Acolo unde în aproximativ 10 minute este eliberat un certificat multilingv cu rezultatul testului pentru coronavirus. Prețul testului este de 30 de euro. Punctul acesta este activ de luni până vineri și numai între orele 17:00 și 19:30.

Altfel, conform regulilor instituite în Italia, pentru intrarea în această țară este valabil:

Ce trebuie să știe românii care merg în Italia

„Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.” Conform unei informări MAE.