Un nou traseu turistic în Cluj. Deschiderea va avea loc la sfârșitul lui octombrie

Un nou traseu turistic în Cluj. Deschiderea va avea loc la sfârșitul lui octombrie Traseu. Sursa foto: Dreamstime.com

Un nou traseu turistic va fi deschis, în județul Cluj, la sfârșitul lunii octombrie. Acesta va fi dotat cu săgeți indicatoare și stâlpi de ghidaj și cu panouri. Pasionații de drumeții vor avea parte și de alte surprize.

Un nou traseu turistic va fi deschis, în județul Cluj, la sfârșitul lunii octombrie. A fost marcat la sfârșitul săptămânii trecute, de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, în colaborare cu angajații centrului de inginerie Bosch din Cluj.

Traseul, aflat în cea mai mare parte pe raza comunei Râșca, este de tip circuit și cuprinde o parte a defileului Someșului Cald, între localitatea Rușești (Mărișel) până la Moara veche (Dâlboacă). Apoi se urcă spre localitatea Dealul Mare (Râșca) și parcurge creasta Dealului Pietrelor, cu șase puncte de belvedere consecutive cu priveliști spectaculoase. După, coboară șerpuit până înapoi în Rușești.

Traseul este marcat cu punct roșu și va include traseul deja existent dus-întors Rușești – Dâlboacă, marcat cu punct roșu dublu. Lungimea traseului este de circa 12,5 km, iar gradul de dificultate este unul ușor. El nu va fi putea fi parcurs iarna din cauza pericolului de alunecare și cădere în gol pe anumite porțiuni ale crestei. Autoritățile deja au pus săgeți indicatoare și stâlpi de ghidaj precum și cu panouri, potrivit ziarulfaclia.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt traseu turistic în Cluj

Clujul mai are și alte 16 trasee noi, omologate în zonele Băișoara – Muntele Mare și Munții Gilăului. Traseele – unele istorice, altele noi - au fost optimizate de către angajații și voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Un nou traseu turistic în Cluj. Deschiderea va avea loc la sfârșitul lui octombrie

Traseu. Sursa foto 101723616 © John Michaels | Dreamstime.com

Cele 16 noi trasee omologate se adaugă celor 23 pentru care Consiliul Județean Cluj a obținut omologarea pe parcursul anului precedent.

„Promovarea zonei turistice a județului reprezintă, pentru noi, o preocupare constantă și, împreună cu echipa din cadrul Serviciului Salvamont-Salvaspeo, am întreprins toate demersurile pentru asigurarea unor condiții de deplină siguranță pentru turiști. Această nouă omologare este o confirmare că măsurile întreprinse nu au rămas fără răspuns și, totodată, o invitație pentru clujeni, și nu numai, de a descoperi frumusețile pe care natura ni le oferă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.