Indicatorul rutier care îi pune în dificultate și pe șoferii cu experiență. Puțini știu ce înseamnă

Indicatorul rutier care îi pune în dificultate și pe șoferii cu experiență. Puțini știu ce înseamnă Cum poate fi recuperat permisul suspendat pentru viteză în 2024. Codul Rutier s-a schimbat.Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Codul Rutier din România este actualizat în permanență, iar șoferii trebuie să se informeze pentru a nu avea probleme în trafic. Un indicator extrem de important este o necunoscută pentru mulți conducători auto.

Un indicator rutier mai puțin cunoscut de șoferi este săgeata de culoare galbenă. Acestea se montează pe segmentele de drum pe care sunt executate lucrări de reabilitare și semnalează necesitatea devierii temporare a circulației. Acesta poate apărea sub forma unei săgeți indicatoare sau a unui pătrat. Mai exact acesta le indică șoferilor că trebuie să utilizeze rute ocolitoare, potrivit dailydriven.ro.

 

Sursa: Gandul.ro

Atenție la indicatoare

Unul alt indicator care îi pune în dificultate pe șoferi este cel care arată că urmează un „Drum îngustat pe ambele părți”. Acesta este amplasat la o distanță de 100 – 200 de metri de locul în care drumul începe să se îngusteze pe ambele părți cu cel puțin jumătate de metru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest marcaj indică șoferilor să reducă preventiv viteza de deplasare, în vreme ce manevrele de oprire, staționare, mersul înapoi și întoarcerea sunt interzise. Este permisă doar depășirea. Dacă nu respectați regulile ce derivă din semnificația acestui indicator și sunteți trași pe dreapta de polițiști, veți rămână fără permis.

Un alt indicator le-a pus mari probleme șoferilor cu vechime. Este vorba despre cel care are semnul @, pe un fond de culoare albastră. Nu indică însă restricții sau reguli de circulație, ci faptul că în apropiere se află un spațiu public cu acces la internet. Unele dintre aceste semne au inscripționate și distanța până la locul respectiv.

Mai multe tipuri de indicatoare

În România, există mai multe tipuri de indicatoare rutiere pentru ca șoferii să le recunoastă mai ușor:

• Semne de circulaţie de avertizare • Semne de circulaţie de prioritate • Semne de circulaţie de interzicere şi restricţie • Semne de circulaţie de obligare • Semne de circulaţie de orientare • Semne de circulaţie de informare • Semne de circulaţie de informare turistică • Panouri adiţionale

Multe dintre acestea sunt amplasate, de regulă, pe partea dreaptă a drumului, dar pot fi montate și pe partea opusă, deasupra părții carosabile ori după intersecții (indicatoarele de dirijare), în funcție de condițiile specifice drumului.