Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon

Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon Sursa foto: Arhiva EVZ

Infractorii au inventat o nouă escrocherie. Clienții instituțiilor bancare trebuie să fie extrem de atenți la toate tranzacțiile efectuate.

O nouă fraudă bancară circulă în România

Autoritățile au arestat șase persoane, iar o a șaptea a fost plasată sub control judiciar într-un dosar de amploare. Inculpații au folosit metode sofisticate pentru a intra în posesia datelor bancare și pentru a transfera sume considerabile de bani către conturile deținute de suspecți.

Pentru a documenta această escrocherie, anchetatorii au colaborat cu autoritățile străine. Potrivit rechizitoriului, infractorii informau victimele despre  plăți neaturizate. Ulterior, clienții băncilor erau direcționați spre call center-uri fictive, unde victimile furnizau infractorilor date despre conturile bancare.

Banii, transferați în mai multe conturi

După ce intrau în posesia datelor, suspecții efectuau transferuri de bani. În unele cazuri, valoarea tranzacțiilor a ajuns chiar și la câteva zeci de mii de lei. Pentru a șterge urma banilor, aceștia erau transferați în mai multe conturi, chiar și din străinătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Frauda bancară este o formă de înșelăciune prin care suspecții sustrag sume de bani sau informații sensibile cu scopul de a obține profit. Pentru a nu pica în capcana infractorilor, autoritățile recomandă să nu divulgați datele personale cum ar fi numărul contului, parolele de acces sau PIN-ulcardului.

card bacar

Card bancar, Sursa foto: Arhiva EvZ

Cum puteți evita orice fraudă

În cazul în care ați pierdut actele sau v-au fost furate sunați imediat la poliție și anunțați instituția bancară. De asemenea, luați în considerare că nicio companie de telefonie mobilă sau orice altă instituție nu solicită informații confidențiale cum ar fi codul PIN sau detaliile conturilor bancare.

Pentru a evita orice fraudă bancară, după ce ați primit cardul bancar semnați-l pe spate. În acest mod puteți preveni orice utilizare neautorizată. De asemenea, cardul bancar și PIN-ul nu se ține în același loc. Totodată, este recomandat să nu lăsați chitanțele sau biletele de avion la călătorie sau orice alt document care afișează datele cardurilor, potrivit Capital.

Revista presei