Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou derapaj marca ÎPS Teodosie. BOR l-a taxat dur după ce i-a îndemnat pe români să nu se vaccineze
Un nou derapaj marca ÎPS Teodosie. BOR l-a taxat dur după ce i-a îndemnat pe români să nu se vaccineze

Un nou derapaj marca ÎPS Teodosie. BOR l-a taxat dur după ce i-a îndemnat pe români să nu se vaccineze

Afirmațiile făcute, joi, de ÎPS Teodosie, au primit o replică din partea reprezentanților BOR, care au explicat că nu sunt de acord cu acel punct de vedere legat de vaccinare.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a reacționat față de afirmațiile făcute de ÎPS Teodosie, cel care a îndemnat la nevaccinare. Despre acest subiect a vorbit Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al patriarhiei.

Reacția pe care a avut-o BOR după declarațiile făcute de ÎPS Teodosie

„Trebuie distins in mod clar între problema certificatului verde, care e nuanțată, si îndemnul unui cleric împotriva vaccinarii. Ultimul e total dezavuat de Biserica.

Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii, nu puțini, în martirii unei cauze false. Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare”, a spus Vasile Bănescu la Antena 3.

„Fiecare persoană decide liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”, a mai afirmat reprezentantul BOR.

Afirmații controversate: „Nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative”

„Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției.

Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților. Am citit clar că uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin, a obligativității vaccinului?”, a spus, joi, ÎPS Teodosie.