Un milion de oameni, în izolare în Wuhan. Care este noua abordare a autorităților după patru cazuri pozitive de COVID

Un milion de oameni, în izolare în Wuhan. Care este noua abordare a autorităților după patru cazuri pozitive de COVID

Aproape un milion de oameni dintr-o suburbie a Wuhan sunt nevoiți să stea în izolare după ce au fost anunțate patru cazuri pozitive de COVID. Acest lucru nu este pe placul localnicilor care au crezut că au scăpat de virus.

Aproape un milion de oameni dintr-o suburbie a Wuhan - orașul central al Chinei sunt în izolare, după ce autoritățile au detectat 4 cazuri pozitive de COVID. Locuitorii din districtul Jiangxia au primit ordin să rămână în casele sau complexele lor timp de trei zile.

China se bazează pe „zero COVID”, inclusiv teste în masă, reguli stricte de izolare și alte restricții. Țara a raportat mai puține decese, dar nu vrea să piardă bătălia cu virusul acum.

Cu toate astea, oamenii nu sunt fericiți cu decizia autorităților. În Wuhan, un oraș cu 12 milioane de locuitori, testele regulate au descoperit două cazuri asimptomatice în urmă cu două zile. Încă două cazuri au fost găsite prin urmărirea contactelor, la scurt timp după ce a fost introdusă izolarea. Wuhan a devenit cunoscut în întreaga lume la începutul anului 2020, fiind primul loc în care a apărut COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

La acea vreme, întreaga lume a fost șocată de blocarea strictă, iar celelalte state s-au panicat. Mai târziu, China a devenit cunoscută pentru strategia cu care a luptat împotriva virusului. Luna trecută, Shanghai - capitala financiară a Chinei, cu aproape 25 de milioane de rezidenți - a ieșit în sfârșit dintr-o carantină strictă de două luni, deși unele restricții au mai rămas.

Ce restricții s-au introdus în China

Un număr tot mai mare de companii chineze și linii de producție din fabrică mențin unele masuri pentru a elimina complet COVID. Angajaților li s-a spus să locuiască temporar la locurile lor de muncă pentru a minimiza contactul dintre serviciu și casă.

Sursa: arhiva EVZ

La începutul acestei săptămâni, oamenii de știință au spus că există „dovezi convingătoare” că piața de fructe de mare și animale sălbatice din Huanan din Wuhan au dus la creșterea cazurilor.

Două studii au reexaminat informațiile de la focarul inițial din oraș. Unul dintre studii arată că cele mai vechi cazuri cunoscute au fost grupate în jurul acelei piețe.

Celălalt folosește informații genetice pentru a urmări momentul focarului. Acesta sugerează că oamenii s-au infectat cu două variante în noiembrie sau la începutul lunii decembrie 2019. Unul dintre cercetătorii implicați, profesorul virolog David Robertson de la Universitatea din Glasgow, a declarat pentru BBC News că speră că studiile vor „corecta înregistrarea falsă că virusul a venit dintr-un laborator”.