Evenimentul Zilei > Politica > Un lider PSD îi aruncă colacul de salvare premierului. Arma pe care Dăncilă o poate folosi împotriva lui Iohannis
Un lider PSD îi aruncă colacul de salvare premierului. Arma pe care Dăncilă o poate folosi împotriva lui Iohannis

Un lider PSD îi aruncă colacul de salvare premierului. Arma pe care Dăncilă o poate folosi împotriva lui Iohannis

Eugen Nicolicea, vicepreședintele Camerei Deputaților, a declarat, în contextul afirmațiilor șefului statului, că premierul poate solicita arbitrajul CCR dacă Iohannis nu-și motivează decizia.

„Motivele invocate nu sunt motive legale şi constituţionale, deci dl. preşedinte refuză să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute la art. 85 alineatul 2, şi anume că în caz de remaniere sau de vacantarea postului preşedintele revocă şi numeşte la propunerea premierului. Acest numeşte şi revocă este o formulă imperativă, nu este dacă vrea sau dacă are chef.

Prin urmare, dacă nu o face într-un mod motivat, înseamnă că încalcă Constituţia. Când domnul preşedinte încalcă Constituia este un conflict juridic de natură constituţională şi acest conflict se tranşează de Curtea Constituţională, evident dacă este sesizată. Nu ştiu dacă o va face rămâne la latitudinea premierului”, a declarat Nicolicea pentru Antena 3.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: