Evenimentul Zilei > EVZ Special > USR, în pragul dezastrului. Un lider zguduie din temelii partidul
USR, în pragul dezastrului. Un lider zguduie din temelii partidul

USR, în pragul dezastrului. Un lider zguduie din temelii partidul

Un jurnalist exclus din USR rupe tăcerea. Ciprian Apetrei a făcut câteva dezvăluiri din interiorul USR-ului şi spune că practicile din partid întrec pe cele ale PCR-ului.
Un jurnalist exclus din USR rupe tăcerea. Ciprian Apetrei a făcut câteva dezvăluiri din interiorul USR-ului. Acesta afirmă în postarea asa că practicile din partid întrec pe cele ala PCR-ului.

Jurnalist Ciprian Apetrei a fost exlcus din partid. Iar acum s-a decis să povestească despre tot ceea ce s-a întâmplat. În opinia sa, practicile din partid seamănă foarte bine cu cele din PCR.

Un jurnalist exclus din USR rupe tăcerea! „Nici comuniștii nu pedepseau intenţia de a te întalni cu cineva străin”

„Nici comuniștii nu pedepseau intentia de a te întalni cu cineva străin, dacă nu se materializa”, scrie Ciprian Apetrei. Şi continuă: „Am fost în USR. Pe un afis. Am fost invitat la o emisune politică on-line, de către un grup din Diaspora. În calitate de jurnalist care scrie de mulți ani despre românii de pretutindeni. Politica la o bere se cheamă emisiunea”, a scris pe Facebook.

Un jurnalist exclus din USR rupe tăcerea!

„Nu am apucat să particip, pentru că am fost denuntat ca duşman politic. A urmat o furtună demnă de PCR. Tineri activişti loiali partidului au reclamat că urma să am acces la informații interne. Au lansat ameninţări cu excluderea din partid, pentru cei care m-au invitat. Mi-au făcut dosar de cadre, mi-au inventat funcţii de conducere în PNL. Emisunea a fost anulată. A rămas afişul, dar au ramas şi reclamaţiile.

Astăzi cei care m-au invitat au fost excluşi din partid. Unul dintre argumente: PNL este principalul nostru duşman. Frumos din partea unui partid care este în coaliţie cu PNL.

Istoria este si mai urâtă, de fapt. Astăzi au fost excluşi sau suspendaţi din USR, filiala Diaspora, un grup foarte mare, din cei care au votat, statutar, revocarea actualului birou politic. Votul lor a fost anulat nestatutar de la București. Cartierul Barnești. Cei revocati le-au făcut sesizări, pe care le-au judecat tot ei. Astfel continuă o serie lungă despre care am tot scris, de excluderi şi suspendări ai celor votaţi statutar de membrii USR Diaspora ca proouneri parlamentare sau în conducere.

Ciprian Apetrei: Astfel de abuzuri sunt ignorate, în mod ciudat, de restul filialelor partidului

Pe mine întâmplarea de astăzi m-a socat. Este prima dată când simt pe pielea mea delictul de opinie. Văzând infierarea celor m-au reclamat si bucuria cu care cereau pedeapsa capitală pentru asta, mi-am dat seama cât de simplu este pentru un sistem totalitar să îşi găsească servitori. Pur si simplu unii oameni sunt făcut pentu asta, se oferă singuri să facă rău altora, să vâneze trădătorii şi deviaţioniştii.

Nici comuniștii nu pedepseau intenţia de a te întalni cu cineva străin, dacă nu se materializa. Se interesau, măcar formal, despre ce ai vorbit cu el.”, a scris jurnalistul Ciprian Apetrei pe social media.