Evenimentul Zilei > Sport > Un indian a bătut recordul lui Usain Bolt, într-o cursă cu bivoli! VIDEO cu „Omul-rachetă”
Un indian a bătut recordul lui Usain Bolt, într-o cursă cu bivoli! VIDEO cu „Omul-rachetă”

Un indian a bătut recordul lui Usain Bolt, într-o cursă cu bivoli! VIDEO cu „Omul-rachetă”

Lumea sportului este șocată: recordul celui mai rapid atlet al tuturor timpurilor, Usain Bolt, a fost spulberat de un muncitor din India! Și în ce cursă!

Statul Karnataka a văzut ceea ce planeta probabil va vedea abia la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Srinivasa Gowda (28 de ani), un muncitor în construcții, a alergat 100 de metri în 9,55 secunde! Uluitor cu adevărat e că a obținut acest timp în niște condiții imposibile pentru atleții profesioniști.

Kambala este o cursă tradițională în India la care participanții sprintează desculți pe o distanță de 142 de metri alături de …bivoli. Gowda a terminat primul cursa, în numai 13,42 secunde. Iar la 100 de metri, el avea timpul 9,55, mai bun decât recordul lui Usain Bolt!

Imediat după fenomenala cursă, alergătorul cu bivolii a fost chemat la lotul național de atletism al Indiei. „Mă voi asigura personal că antrenori de top îl vor ghida corespunzătoar”, a scris pe Twitter ministrul Sporturilor din India.

Vorbind cu presa, Srinivasa Gowda a ținut să-și felicite și cei doi „colegi” de cursă, cei doi bivoli alături de care a alergat. „Am devenit interesat de alergări după ce am urmărit acest sport, Kambala, când eram la școală”, a mai declarat el.

Cel mai probabil, „Omul rachetă”, așa cum îi spun deja indienii lui Srinivasa Gowda, va face parte din echipa olimpică a Indiei, iar la vară va alerga la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: