Evenimentul Zilei > Sport > Un comentator român a vrut să ironizeze „cazul Colțescu” și a făcut o afirmație controversată, în direct
Un comentator român a vrut să ironizeze „cazul Colțescu” și a făcut o afirmație controversată, în direct

Un comentator român a vrut să ironizeze „cazul Colțescu” și a făcut o afirmație controversată, în direct

Emil Grădinescu și-a expus un punct de vedere pe tema scandalului în care a fost implicat Sebastian Colțescu și a stârnit controverse.

Emil Grădinescu, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori din România, în domeniul fotbalistic, s-a numărat printre cei care i-au luat apărarea public lui Sebastian Colțescu, după uriașul scandal de la partida PSG – Istanbul BB din grupele UEFA Campions League. Grădinescu a încercat să-și arate solidaritatea și în timp ce comenta confruntarea de vineri, dintre Dinamo și Poli Iași (scor 4-1) din Liga I.

În minutul 70 al partidei din Ștefan cel Mare, Daniel Pancu, antrenorul moldovenilor, i-a trimis în același timp, pe teren, Nicandro Breeveld și pe Mensaj. Prilej pentru Emil Grădinescu să afirme:

„Pancu trimite în teren doi jucători negri. Ups, am spus negri! Cred că trebuia să spun altceva. De culoare, poate, după regulile absurde ale globalismului impus de UEFA și nu numai.”

Se autosesizează CNCD sau CNA?

După acest episod, Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a avut o reacție, și a explicat că și oficialii de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ar avea competența să se sesizeze. La CNCD nimeni nu depusese vreo plângere până sâmbătă după-amiază.

„Vom vedea dacă se face o plângere sau dacă ne vom sesiza”

„Nu am primit încă nicio sesizare. Vom vedea săptămâna viitoare dacă ne vom sesiza. Fiind vorba de o televiziune, și CNA se poate sesiza. Nu pot să mă pronunț înainte. Vom vedea dacă se face o plângere sau dacă ne vom sesiza. Nu cred că se poate glumi cu așa ceva! Vedem că lumea a început să glumească și se fac glume proaste! Comentatorii sunt auziți și sunt formatori de opinie. Trebuie să fie atenți.

Luați măsuri, nu justificați un incident cu alt incident. Trebuie să învățăm din astfel de cazuri, nu să le justificăm cu alte incidente în care nu s-au luat măsuri sau nu s-au făcut plângeri”, a afirmat Csaba Asztalos pentru gsp.ro.