Evenimentul Zilei > Monden > Un bețiv a primit 5,5 milioane de dolari pentru că un barman i-a dat de băut, deși era mangă
Un bețiv a primit 5,5 milioane de dolari pentru că un barman i-a dat de băut, deși era mangă

Un bețiv a primit 5,5 milioane de dolari pentru că un barman i-a dat de băut, deși era mangă

Un proces neobișnuit a avut loc în Texas. Un consumator a dat în judecată un restaurant pentru că a primit de băut, deși se vedea că este intoxicat cu alcool. Culmea este că a găsit un judecător care l-a înțeles. Și i-a acordat o compensație uriașă.

Un bărbat din Texas, care a suferit răni după ce a fost implicat într-o bătaie într-un bar acum doi ani, l-a dat în judecată pe proprietarul barului pentru că i-a vândut alcool și a primit 5,5 milioane de dolari într-o hotărâre judecătorească.

Daniel Rawls susține că după ce a băut la restaurantul La Fogata, din Andrews, pe 21 mai 2019, el și un alt consumator, Robert Henrickson, au intrat într-o altercație în parcarea restaurantului. Drept urmare, Rawls a suferit răni la cap, despre care avocatul său a susținut că ar fi putut fi evitate dacă restaurantul nu ar fi continuat să servească alcool ambilor bărbați, care erau vizibil în stare de ebrietate.

În plângere, proprietarul și barmanul La Fogata au fost acuzați că le-au permis celor doi bărbați să bea excesiv și să părăsească restaurantul împreună, dar și pentru că nu au chemat o ambulanță după ce Rawls a fost rănit.

Judecătorul i-a găsit vinovați pe proprietar și barman

Acuzarea i-a indicat atât pe Lourdes Galindo, proprietarul La Fogata, cât și pe un barman încă neidentificat de neglijență ca fiind vinovați pentru că nu au detectat când cei doi consumatori au băut prea mult. Mai mult, avocații îl acuză pe Galindo că nu a reușit să se asigure că parcarea restaurantului nu include obstacole „care ar reprezenta un pericol de împiedicare sau cădere pentru consumatorii în stare de ebrietate”. Acest lucru a dus la faptul că Rawls a suferit un „traumatism cranian grav” după ce a fost agresat de Henrickson într-o „parcare cu gropi”.

Rawls a intentat procesul civil în luna mai a acestui an, iar pe 27 iulie i s-a acordat un total de 5,5 milioane de dolari pentru cinci motive, inclusiv răspunderea locală, neglijență și daune cauzate de comportamentul infracțional previzibil. Curtea s-a pronunțat într-o hotărâre judecătorească, în condițiile în care proprietarul La Fogata nu a luat act de acuzațiile aduse la proces și nici nu a participat la vreo ședință. Judecătorul nu s-a pronunțat dacă pretențiile lui Rawls erau reale.

Conform Regulilor de procedură de apel din Texas, proprietarul La Fogata are la dispoziție 30 de zile pentru a depune o notificare de apel dacă intenționează să solicite un nou proces.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: