Evenimentul Zilei > International > Tulpina indiană cucerește SUA. Medicii au anunțat că sunt în fața unui pericol real
Tulpina indiană cucerește SUA. Medicii au anunțat că sunt în fața unui pericol real

Tulpina indiană cucerește SUA. Medicii au anunțat că sunt în fața unui pericol real

Majoritatea cazurilor de infectare cu coronavirus, în SUA, sunt provocate de tulpina Delta. Aproape 50% din populația SUA este imunizată împotriva noului coronavirus.

Pe măsură ce SUA înlătură o parte dintre restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, experții medicali își exprimă îngrijorarea cu privire la persoanele nevaccinate împotriva virusului. În prezent, 10% dintre cazurile de infecție din SUA sunt cauzate de tulpina indiană COVID-19.

Varianta Delta a COVID-19 se răspândește în SUA

„Sunt îngrijorat pentru cei care nu sunt vaccinați”, a declarat chirurgul american Vivek Murthy. El a mai transmis că varianta Delta a COVID-19, descoperită în India, „crește rapid aici, în Statele Unite”.

Tulpina Delta a coronavirusului este considerată a fi o „variantă îngrijorătoare”. Cercetătorii medicali consideră că tulpina în cauză este mult mai virală și poate provoca simptome severe, în comparație cu celelalte variante ale coronavirusului.

„Pare a fi semnificativ mai transmisibilă chiar decât varianta Alpha sau varianta britanică, care este acum dominantă în Statele Unite”, a declarat Murthy.

90% dintre cazurile COVID-19 din Marea Britanie sunt provocate de Delta

„Al doilea motiv îngrijorător este că există unele date care indică faptul că, de fapt, varianta poate fi mai periculoasă și poate provoca boli mai severe. Aceste lucruri trebuie totuși înțelese mai clar, deși reprezintă două preocupări importante și explică parțial de ce aceasta a devenit varianta dominantă în Marea Britanie, unde peste 90% din cazuri sunt ale variantei Delta ”, a spus Murthy.

Un nou studiu publicat de către Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie arată că vaccinurile sunt eficiente și în cazul tulpinii Delta. În raport se arată că serurile sunt „extrem de eficiente împotriva spitalizării” – în urma imunizării cu două doze Pfizer, se poate discuta despre o eficiență de 96% împotriva internării în unități medicale.

În ceea ce privește serul Johnson & Johnson, medicul Murthy a spus că nu există dovezi care să confirme un anume nivel de protecție contra tulpinii Delta ale coronavirusului.

Aproape 50% din populația SUA este imunizată

„Cheia este să te vaccinezi, să iei ambele doze”, a mai precizat Murthy.

Conform presei internaționale, 43,9% din populația SUA a fost deja imunizată împotriva noului coronavirus. 52,6% de persoane s-au vaccinat cu o doză de vaccin.

Noile informații arată că 1/550 persoane din SUA a decedat din cauza infectării cu coronavirus, conform antena3.