Tudorel Toader, dezvăluiri din culisele guvernării. Cum s-a opus amnistiei și grațierii dorite de Dragnea

Tudorel Toader, dezvăluiri din culisele guvernării. Cum s-a opus amnistiei și grațierii dorite de Dragnea Tudorel Toader. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, încearcă să-și spele imaginea, spunând că s-ar fi opus adoptării unui act normativ de promovare a amnistiei și grațierii.

În prezent rector la Universitatea din Iași, Tudorel Toader susține că s-a opus promovării actului de amnistie și grațiere, dorit de Liviu Dragnea, în ciuda presiunilor politice la care ar fi fost supus, Într-o postare pe Facebook, Tudorel Toader susține că, ar fi acceptat să preia Ministerul Justiției pentru a stinge „incendiul” provocat de Ordonanța 13.

Fostul ministru susține că s-a opus acestor proiecte legislative controversate. În acest sens, el spune că s-ar fi întâlnit cu ambasadoarea Olandei pe care a asigurat-o că nu va promova amnistia și grațierea prin ordonanță de guvern.

Postarea lui Tudorel Toader

„Amnistia și grațierea: hulită de unii, dorită de foarte mulți, indiferent de culoarea politică!

Ne puteți urmări și pe Google News

info stă în fraza finală!

1.premisa: adoptarea OUG 13 din ianuarie 2017, cu toate consecințele ei. Ulterior, unii au devenit moraliști, uitând faptul că au făcut parte din cabinetul acelei epoci.

2.declarații publice, pe care le-am făcut, care pot fi regăsite pe sursele media, care puteau să fie auzite de către cei care aveau urechi să le audă:

- eu am venit la MJ să sting incendiul ordonanței 13, nu am venit să pun gaz pe foc;

- rămân la MJ atât timp cât pot să îmi îndeplinesc obligațiile de ministru cu respectarea exigențelor constituționale, dacă nu, sunt rector al Universității «Al. I. Cuza» din Iași , a doua zi îmi reiau atribuțiile de rector;

- unde este urgența adoptării unei OUG privind amnistia și grațiere?

- există în Parlament un proiect de lege privind amnistia și grațiere, Parlamentul poate să continue procesul legislativ;

- politica penală o face Parlamentul prin lege, nu o face Guvernul prin OUG;

- către ambasadorii UE, îngrijorați și preocupați de statul de drept: vă rog să îmi spuneți care soluție legislativă nu este corectă, prin ce anume, care este forma corectă care ar trebui promovată? Răspuns: nu avem exemple concrete, în general nu este bine!

Ambasadorii străini l-au înțeles

3.excepția: la o întrevedere, în doi, cu ambasadoarea Olandei, la rândul dânsei preocupată fiind și îngrijorată, i-am spus: «uitați-vă în ochii mei, eu nu promovez OUG privind amnistia și grațierea, prefer să plec și să îmi reiau atribuțiile de rector la Iași».

Cu o atitudine total schimbată, a plecat de la MJ, fapt pe care sper să-l confirme în eventualitatea unei întrebări!

Sunt multe de spus!”, a scris fostul ministru pe Facebook.