Evenimentul Zilei > Justitie > Tudorel Toader a făcut public SMS-ul în care a fost amenințat de Oprișan
Tudorel Toader a făcut public SMS-ul în care a fost amenințat de Oprișan

Tudorel Toader a făcut public SMS-ul în care a fost amenințat de Oprișan

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a dezvăluit că a fost amenințat de Marian Oprișan, pe tema controversatei OUG pe grațiere și amnistie. El a făcut public un mesaj trimis de fostul președinte al CJ Vrancea.

Tudorel Toader, amenințat de Oprișan! Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a făcut public un ”mesaj telefonic” din aprilie 2019, în care Marian Oprișan îl anunță că va cere revocarea sa din funcție, potrivit Bugetul. Concret, Oprișan i-a reproșat că nu a promovat OUG pentru grațiere și amnistie. Un alt reproș se leagă de modificarea Codului penal și codului de procedură penală.

Toader a fost amenințat cu revocarea din funcție: ”Aşa nu mai putem continua”

”Aprilie 2019! mesaj telefonic primit de la Marian Oprişan: „Domnule ministru, vă rog să nu vă supăraţi, vreau să ştiţi de la mine. Astăzi avem CEX şi voi cere revocarea dvs. din funcţie. Nu aţi promovat OUG pentru graţiere şi amnistie, nu aţi promovat OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Aşa nu mai putem continua”” a scris luni pe Facebook fostul ministru. Toader precizează că Marian Oprişan, lider al PSD Vrancea, ”a procedat întocmai”.

Fostul președinte al CJ Vrancea a fost un susţinător al amnistiei şi graţierii. El consideră că mii de persoane au fost condamnate pe nedrept, pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”.

În iunie 2019, tot într-o postare pe Facebook, Tudorel Toader enumera greşelile PSD pe justiţie, pe primul loc fiind OUG 13 urmată de legea recursului compensatoriu. Toader prezenta motivele revocării sale, printre care refuzul de promovare a OUG privind amnistia şi graţierea. Fostul ministru amintea refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Fondului Suveran. Un alt motiv de revocare a fost şi „refuzul” de avizare a unor proiecte de acte normative înainte să ajungă la Minister.

Toader: ”PSD a greșit prin insistențele pentru promovarea OUG pe amnistie și grațiere

O altă greşeală a PSD, în opinia fostului ministru, sunt ”insistenţele formulate pentru promovarea OUG referitoare la amnistie şi graţiere, în detrimentul proiectului de lege având acelaşi obiect de reglementare, proiect înaintat către Parlament în ianuarie 2017”.

”Trecând dincolo de competenţe şi normele de tehnică legislativă, se dorea un act de clemenţă cu puţine excepţii şi fără limite de pedeapsă!”, precizează el. Toader mai invocă şi insistenţele formulate pentru promovarea OUG referitoare la modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Codurile erau elaborate în „alte centre de reflecţie”

Potrivit lui Tudorel Toader, codurile ar fi trebuit să fie în acord cu unele dintre soluţiile cuprinse în proiectele de lege pentru modificarea lor. Interesant este comentariul său că aceste proiecte erau elaborate în „alte centre de reflecţie”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.