Evenimentul Zilei > International > Trump îi felicită pe medici pentru „vaccinul contra SIDA”, care nu există
Trump îi felicită pe medici pentru „vaccinul contra SIDA”, care nu există

Trump îi felicită pe medici pentru „vaccinul contra SIDA”, care nu există

Liderul de la Casa Albă a încurcat iar borcanele, evocând un imaginar antidot pentru cumplita boală.

În timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, marți, președintele Statelor Unite a salutat munca oamenilor de știință care lucrează la un tratament împotriva noului coronavirus. Însă a făcut o gafă, vorbind despre un vaccin contra HIV deja realizat.

Or, un astfel de vaccin nu există încă.

La acea conferință de presă, liderul de la Casa Albă a abordat din nou avansurile cercetărilor cu privire la găsirea unui vaccine împotriva virusului SARS-CoV-2, care a ucis peste 434.000 de oameni în întreaga lume. În Statele Unite, bilanțul victimelor este de 118.000.

„Înainte de sfârșitul anului prezic că vom fi găsit un vaccin dar și un tratament (…) Facem progrese extraordinare”, a lansat președintele american.

Donald Trump a ținut de asemenea să-și exprime toată admirația sa pentru oamenii de știință și pentru medicii care lucrează în căutarea unui vaccine împotriva SARS-CoV-2,

Așa că a mai făcut o declarație: „Urmăresc îndeaproape ce fac oamenii de știință, ce fac medicii. Am foarte mult respect pentru aceștia. Ei au pus la punct deja numeroase alte tratamente în cursul ultimilor ani. Sunt cei mai buni, cei mai inteligenți, cei mai strălucitori, au pus la punct vaccinul împotriva SIDA. După cum știți,  acum sunt implicate companii diferite”.

„Au găsit mai multe lucruri împotriva SIDA ”, a continuat Trump. „Sunt implicate mai multe laboratoare, dar tratamentele pentru SIDA … SIDA a fost o condamnare la moarte și acum oamenii își trăiesc viața, cu o pilulă , este incredibil”.

O declarație care a reușit să trezească curiozitatea observatorilor și jurnaliștilor prezenți. Până în prezent, nu există niciun vaccin împotriva SIDA, așa cum specifică Sidaction: „Nu, nu există niciun vaccin împotriva HIV / SIDA”.

Potrivit Sidaction, „dacă cercetările au progresat considerabil de la începutul epidemiei și au făcut posibil ca cei care au acces la tratament să trăiască cu HIV, rămâne o constatare: în 2019, încă se moare de HIV / SIDA în lume și niciun remediu nu este posibil deocamdată. Nu există niciun vaccin”.

În 2018, aproximativ 38.000 de persoane din Statele Unite și aproape 1.7 milioane din întreaga lume au fost identificare drept seropozitive.

De la începutul epidemiei, 32 de milioane de oameni au murit din cauza SIDA și aproape 75 de milioane au contractat HIV.