"Nu știu nimic despre Wikileaks. Nu e treaba mea" a scris pe social media preşedintele Donald Trump. Dar, este bine ştiut faptul că în timpul campaniei la președinție, a lăudat Wikileaks de mai multe ori după ce au fost publicate porțiuni de e-mail-urile rivalei sale.

Între timp, suporterii lui Assange au luat cu asalt contul de Twitter pentru a reaminti președintelui SUA sprijinul pentru organizație în timpul campaniei sale. 

Avocatul lui Assange a vorbit ieri după-amiază în fața unei mulțimi de susținători, şi a avertizat că arestarea clientului său şi extrădarea sa crează un precedent, unul  „periculos“ pentru jurnaliști. 

"Din 2010, am avertizat că Julian Assange ar fi urmărit și extrădat în Statele Unite pentru activitățile sale de publicare în Wikileaks. Din păcate, avem astăzi o confirmare … astăzi am primit un mandat de arestare și o cerere de extrădare provizorie a Statelor Unite, susținând că el a conspirat cu Chelsea Manning în legătură cu documentele publicate de Wikileaks în 2010. Acest lucru creează un precedent periculos pentru toate organizațiile mass-media și jurnaliștii din Europa și din alte părți ale lumii. Acest precedent înseamnă că orice jurnalist poate fi extrădat și judecat în Statele Unite pentru că a publicat informații veridice despre Statele Unite", titrează BBC.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Rusiei, Maria Zakharova, a scris despre arestarea lui Assange ca fiind  "mâna democrației care stoarece gâtul libertății".

Jurnalistul Cassandra Fairbanks, care a fost la Londra pentru a protesta împotriva revocării azilului, a scris un tweeted: L-au târât din ambasadă. Cuvintele rahatului @lenin se regăsescu la guvernul britanic…"

Citește și: